Lezajlott az Olympus képalkotó üzletágának átadása, indul az OM Digital Solutions Corporation

Ahogyan azt a felek előzőleg eltervezték, 2021. január elsejével megtörtént az Olympus képalkotó üzletágának átadása-átvétele, az új vállalat neve OM Digital Solutions Corporation. Íme, a hivatalos sajtóközlemény, amit éjjel 3:00-kor tettek közzé:

2021 január 5, Tokió, Japán – Nagy örömmel mutatjuk be az OM Digital Solutions Corporation-t, mely 2021. január 1-én új vállalatként megkezdte működését.

Vállalatunk megbízott képviselő igazgató-elnöke Shigemi Sugimoto, aki ezt megelőzően az Olympus képalkotó üzletágának vezetője volt. Egy új irányítási rendszer keretében, ahol a menedzsment, a kutatás és fejlesztés, a gyártás és az értékesítési részlegek egy egységként működnek, törekedni fogunk a szolgáltatások bővítésére, új termékek fejlesztésére és termékpalettánk szélesítésére, miközben folyamatosan biztosítjuk a támogatást jelentő szolgáltatásokat mindazon ügyfeleinknek, akik a különféle márkáink – köztük az OM-D, PEN és Zuiko – termékeit használják.

Üzenet Shigemi Sugimoto-tól, a vállalat képviselő igazgató-elnökétől
2021 január 1-én megkezdtük működésünket OM Digital Solutions Corporation néven. Az elmúlt években a digitalizáció mentén haladva utunk felgyorsult a piaci változásokra reagálva – így több területen is történtek új irányú technológiai fejlesztések. Ugyanakkor az értéktudat az egyik legmeghatározóbb vásárlóink számára – és úgy hisszük, hogy amit mindannyian igazából keresünk, az az élet kiteljesedése, a megelégedettség érzése.

Az Olympus Corporation képalkotó részlegeként végzett tevékenységünk során olyan termékekkel képviseltettük magunkat a társadalom számára, mint a fényképezőgépek, hangrögzítők, illetve a távcsövek. Különösen a fényképezőgép üzletágban használtunk fel eredeti ötleteket a termékfejlesztéshez. A filmes fényképezőgépek korában sikeresen fejlesztettünk ki egy példátlanul kompakt és könnyű gépet, ami a 35mm tükörreflexes OM sorozat alapja lett. Ezt a szenvedélyes fejlesztési filozófiát vittük tovább a digitális korba, ami a Mikro-NégyHarmad szabványt és a tükör nélküli OM-D sorozat könnyű és kompakt kiviteléhez vezetett. Emellett különféle korszerű technológiákat fejlesztettünk, ideértve a kiváló optikai teljesítményt nyújtó objektíveket, a világszínvonalú képstabilizátorokat, illetve a High-Res Shot funkciót, mely különösen nagy felbontást jelentő képalkotást biztosít a fotósok számára.

Üzletmenetünket gyártási kapacitásunk is segíti. Ezt előre mutató tervezéssel, versenyszellemmel és a gyártásért felelős részlegeinkkel kialakított szoros kapcsolatnak köszönhetően sikerült megvalósítani. Folytatjuk az innovatív termékek bevezetését a már ismert piaci területeken, mint például a fényképezőgépek, hangrögzítők és távcsövek kínálatában – közben a megörökölt gyártói kapacitásunkat ötvözzük a korszerű digitális technológiákkal és új megoldásokat kínálunk, amelyek túlmutatnak a piac termékei által felállított határokon.

Az új vállalat indítása egy koncentráltabb és rugalmasabb szervezeti struktúra megszervezését is jelentette. Ez a továbblépés az új üzleti lehetőségek felfedezésének szabadságát is elhozza számunkra, így minden eddiginél nagyobb szenvedéllyel járulhatunk hozzá a piaci igények kielégítéséhez.

Gondolatok a cégnév mögött
Cégünk neve, az „OM Digital Solutions” két fő irányelv alapján született. Az “OM” egy legenda, a történelem része, és tökéletesen kifejezi identitásunkat. A hetvenes években az Olympus OM rendszer fejlesztésének feladata az volt, hogy legyőzze azt a három problémát, amivel a tükörreflexes gépek akkoriban küzdöttek: a nagy méretet, a nagy tömeget és a zár által keltett hangos, sokkoló hanghatást. Az Olympus megoldotta a feladatot, csökkentette a zavaró hangot, valamint sokkal kompaktabb és könnyebb kivitelt ért el – miközben kiváló teljesítményt biztosított. Az Olympus ráadásul folytatta a drasztikus méret és tömegcsökkentést, elérve azt, hogy gépeik már kényelmesen elfértek akár egy kézben is – sikeréhez hozzájárult a kompromisszumot nem ismerő tervezéshez és gyártáshoz való ragaszkodás.

A vállalat nevében szereplő “OM” megtestesíti a folyamatos kihívást jelentő problémák megoldásához vezető új termékek és technológiák fejlesztésének elvét. Az “OM” később “OM-D” néven született újjá, ami egy kiemelkedő tükör nélküli fényképezőgép-sorozat megalkotásához vezetett. A vállalat nevének második része, a “Digital Solutions” magában foglalja a vállalat hozzáállását és elszántságát a digitális világ kihívásokkal teli jövője felé – mind a gondosan ápolt, képalkotó üzletágban végzett tevékenység, mind pedig az ezen túlmutató fejlesztések terén.

Büszkék vagyunk olyan termékek gyártására, melyek kielégítik a piac igényeit és túlteljesítik annak elvárásait. Az OM Digital Solutions vállalat egy olyan, korszerű üzletmenetet képvisel, mely meghaladja az előzetes elképzeléseket, illetve megoldást kínál a professzionális és fogyasztói felhasználói igényekre – így hozzájárul a teljesebb, gazdagabb élethez.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...