A Nikon nem nyújt többé nemzetközi garanciát egyes termékeire

A Nikon fotós termékeire eddig nemzetközi garancia is vonatkozott, aminek köszönhetően például a külföldön elromlott felszerelést a helyi Nikon szervizben a garanciaidőn belül minimális költségekkel, vagy akár teljesen ingyenesen is megjavíttathattuk. Most azonban a japán gyártó regionális törvényekre és biztonsági előírásokra, valamint régiónként eltérő termékkínálatra hivatkozva leállítja az objektívekre és tartozékokra (pl. vakuk) vonatkozó nemzetközi garanciális szervizszolgáltatásait. Természetesen a korábban nemzetközi garanciával vásárolt termékekre a garanciaidő végégig továbbra is él a jótállás, de az idén januártól megszerzett jószágokra már nem mindig, illetve egyáltalán nem igényelhető a külföldi „ingyen-szerviz”. A Nikon hivatalos közleménye, ami itt is olvasható:

„Köszönjük, hogy Nikon fényképezőgépet választott fotózási elképzeléseinek megvalósításához.

A Nikon a továbbiakban nem nyújt az egész világra kiterjedő jótállást a cserélhető NIKKOR objektívekre (F-bajonettes és Z-bajonettes objektívek, bajonett adapterek stb.) és tartozékokra (vakuk stb.), ezt az értékesítési országgal vagy régióval, illetve a kiszállítási célponttal kapcsolatos jótállás váltja fel.

A Nikon eddig az egész világra érvényes jótállást mellékelt a cserélhető objektívekhez és bizonyos tartozékokhoz. Azonban, a regionális törvények és biztonsági szabványok közötti különbségek miatt meglehetősen nehézzé vált az egyetlen, egész világra kiterjedő jótállás fenntartása. Megfontoltunk egy sor lehetőséget, és végül amellett döntöttünk, hogy a cserélhető objektívek és tartozékok esetében 2021. januárjától fokozatosan átállunk az egész világra érvényes jótállásról a regionális jótállásra.

Ha a terméket az egész világra érvényes jótállással vásárolta, akkor az a jótállási időszak végéig érvényes marad, tekintet nélkül a vásárlás dátumára. Ha a terméket regionális jótállással vásárolta, akkor az a teljes jótállási időszakra érvényes marad. Ha azonban a termék javítását a jótállás körébe nem tartozó országban vagy régióban végzik, akkor a javítás költségét a felhasználónak kell fizetnie, akkor is, ha a jótállás még érvényes.

Továbbá előfordulhat, hogy egyes országokban vagy régiókban nem fogadják be javításra a más országban vagy régióban vásárolt terméket. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Nikon Szervizközponttal, illetve az ország vagy régió disztribútorával vagy viszonteladójával.

A témával kapcsolatos további információkat az ügyfélszolgálatnál ismerheti meg.

Erősen bízunk benne, hogy a jövőben is a Nikon termékeivel fényképez majd.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...