108 MP-es CMOS és Mesterséges Intelligencia dolgozik a Samsung S21 Ultrában

Vége a tükörreflexes fényképezőgépeknek?

A Samsung bejelentette új, csúcskategóriás okostelefonjait, köztük az S21 Ultrát, aminek összesen négy kameramodulja van. Bár a kamerák száma messze nem rekorder, a mögöttük rejlő, 108 MP-es „pro szenzor” már sokkal inkább. A dél-koreai gyártó saját szavai szerint az S21 Ultra nyújtja a legjobb fotós/videós élményt a maga kategóriájában: „stúdió szintű” fotókat készíthetünk vele. Természetesen az S21 Ultrában is nagy szerepet játszik a mesterséges intelligencia, ami a képalkotásból is bőségesen kiveszi a részét.

Kép forrása: Samsung

A hátlapi kameramodulok között tehát megtalálható a 108 MP-es, amire egy F1.8-as optika rajzol, egy 12 MP-es, aminek 120 fokos a látómezője, és két telefotó egység, ahol az egyik háromszoros, míg a másik tízszeres nagyítást kínál (ez az úgynevezett „Space Zoom funkcióval százszorosra növelhető). Az automatikus élességállítás dolgát lézeres segédrács könnyíti meg. Azonban nem csak a telefon hátlapján, hanem az előlapján is található érdekesség: a szelfikamera 40 MP felbontású, az előtte található optika pedig F2.2-ről indul, s 80 fokos látószöget nyújt.

Kép forrása: Samsung

A gyártó leírása szerint az S21 Ultrával 120-bites HDR képeket is rögzíthetünk, amelyek 64-szer több színadatot tartalmaznak, mint hagyományos társaik. A HDR mód dinamikatartománya is fejlődött, ugyanis háromszor akkora, mint a korábbi S20 Ultránál. Az már szinte magától értendő, hogy a telefonnal 4K felbontású videókat is rögzíthetünk, ezek legfeljebb 60 kép/mp képfrissítésűek lehetnek. A JPEG formátum mellett választható 12-bites RAW is, ám ezt a formátumot csak a széles látószögű modullal élvezhetjük.

A Samsung S21 Ultrában a gyártó saját, „Bright Night” szenzortechnológiája dolgozik. Ennek kapcsán különösen alacsony zajszintű fotókat lőhetünk sötétben is. A Samsung termékbemutatója során elhangzott olyan kijelentés is, hogy az S21 Ultra mellé már nem lesz többé szükség dSLR gépekre..

A dél-koreaiak új zászlóshajója január 29-től vásárolható meg, ára 1200 dollárról indul (128 GB-os verzió, amiben 12 GB RAM van, de lesz 512/16 GB variáns is).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...