Leica, Sigma és Sony pletykák, kiszivárgott termékfotók! Frissítve!

Nincs is jobb egy friss, ropogós, pletykákkal induló tél végi hétfő reggelnél! Nem igaz? Nos, úgy tűnik, hogy a hétvége sem volt eseménytelen, hiszen több újdonsággal álltak elő a külföldi pletykalapok. A hírek és a kiszivárogtatott termékfotók ismét a Nokishitának köszönhetőek, csapjunk is bele a közepébe! A Leica például nem sokára egy új objektívvel állhat elő, legalábbis erről árulkodik a termékfotó, ami felkerült a világhálóra. A hírek szerint az APO-Summicron-SL 28 mm F2 APSH. Várható, sőt, már az árát is tudni véli a forrás: 5200 dollárt kell majd érte leperkálni, ami azért valljuk be, nem kis összeg.

Kép forrása: Nokishita

A Sigma sem tétlenkedéssel kezdi az új évet, hiszen a korábban már megszellőztetett fp Mark II (vagy fp-L), és a 28-70 mm F2.8 FE objektív hivatalos bejelentése várható február 24-én. Február 25-én tartja különleges online rendezvényét a japán gyártó, ahol majd az új lencserendszerről többet is megtudhatunk majd. Állítólag 900 dollárért lehet majd hozzájutni, ami igen kedvezőnek tűnik!

Kép forrása: Nokishita

Az elmúlt napokban a Sony is bekerült a hírekbe, ugyanis azt híresztelték egyesek, hogy a gyártó egy új videokamerával teszi majd tiszteletét. Az FX3 névre keresztelt kamera egy felturbózott A7S III lehet, ugyanis a „bele” elvileg ugyanaz a két készüléknek, ugyanakkor az FX3 külsőleg és egy pár funkcióban még jobban a filmkészítők igényeire lesz kihegyezve. A masina lelke egy 12 MP-es full frame szenzor, tehát nem lesz 8K felbontású videó, viszont kapunk 120 kép/mp-es 4K-t, beépített képstabilizátort. Az adatokat állítólag két CFexpress kártyára menthetjük majd (azaz nem lesz SD foglalat). A készülék árát 3800 euróra tippeli a forrás.

Frissítés: a Sony FX3-ban tovább nem lesz ND szűrő, ugyanazokat a kodekeket tartalmazza, amelyek az A7S III-ban is benne vannak, nem lesz RAW videó, a felső markolatban lesz XLR és 3,5 mm aljzat. A vázat február 23-tól lehet előrendelni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...