Reggeli hírcsokor: bővülhet az L-Szövetség, összeborult a Tokina és a Zeiss

Üzleti érdekszövetséget kötött a Kenko Tokina és a Zeiss! Igen szűkszavú volt a két vállalkozás sajtóközleménye, amiben bejelentették a nagy hírt, hogy üzleti partnerséget köt egymással a Kenko Tokina és a Carl Zeiss; annyit tudni, hogy a Zeiss a Tokinát megbízta a termékeladással és a termékek szervizelésével. A szövetség tagja továbbá a Sightron Japan Co. Ltd. is, ahol többek között fegyveroptikák, keresőtávcsövek, egyszerűbb mikroszkópok, valamint binokulárok gyártásával foglalkoznak (tehát optikákra szakosodott vállalattal állunk szemben). Az érdekszövetség nagy valószínűséggel Japánra és az ázsiai térségre vonatkozhat, hiszen a résztvevők az ottani piacot ismerik a legjobban. A szövetség tevékenységét április elsejével kezdi, remélhetőleg nem egy rossz tréfa formájában.

Bővülhet az L-Szövetség! A CP+ online szakrendezvényen legalábbis ez az információ hangzott el az egyik prezentáció során. Az L-bajonett Japánban a harmadik legnépszerűbb (a helyi értékesítési adatok szerint legalábbis); a Sigma jelentősen bővítette piaci részesedését, mióta tagja lett az L-Szövetségnek. Nem csoda hát, hogy számos L-bajonettes objektív megjelenése várható mindhárom tagtól. Meglepetésként jelentették be az illetékesek, hogy a közeljövőben egy újabb gyártóval bővülhet a „klub”, de azt nem kötötték az orrunkra, hogy ki lehet az. Ha tippelni kellene, én a Pentaxot említeném, bár esélyes az OM Digital Solutions is annak ellenére, hogy ők a m4/3 rendszer erősítésére esküdtek fel.

Végül, de nem utolsósorban, egy izgatót is kaptunk: az Insta360 március 9-én egy új kamerát fog bejelenteni! A gyártó honlapján csupán egy kép és egy videó található az újdonságról, ami olyan apró lesz, hogy kényelmesen elfér egy tenyérben. „Apró. Hatalmas. Mi még???” – olvasható a weblapon. Aki beküldi az emailcímét, az exkluzív előzetest kaphat a termékről. Valaki?

Kép forrása: insta360.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...