Profiknak szánt monitorral jelentkezett a BenQ

A BenQ bejelentette legújabb, professzionális felhasználóknak szánt kijelzőjét, a 27” képátlóval rendelkező SW271C-t, ami 4K felbontást kínál. A 3840 x 2160 pixeles kijelző a 2017-ben bemutatott SW271-re épít, ám pontos színvisszaadást és fejlettebb funkciókat kínál elődjénél. A panel HDR10 mellett HLG tág dinamikatartományú megjelenítésre is képes; a monitor színpalettája 100%-ban fedi az sRGB, 99%-ban az Adobe RGB, és 90%-ban a P3 színterek árnyalatait. A BenQ SW271C megkapta a gyártó AQCOLOR színtechnológiáját, ami egy 16-bites 3D LUT-ból dolgozik Delta E ≤ 2 pontossággal. Ráadásként az új kijelző a Pantone által validált, Calman Ready és Calman Verified (ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a monitor kompatibilis a Portrait Displays Calman szoftvereivel), valamint támogatja a LightSpace Light Illusion általi videós kalibrálást.

Kép forrása: BenQ

Érdekessége a monitornak továbbá az úgynevezett „Hotkey Puck Gen 2” vezérlő, amivel pillanatok alatt válthatunk különböző színprofilok és beállítások között. A Uniformity (egységesség) technológia garantálja az egyenletes háttérvilágítást a teljes képsíkon (ezt úgy éri el a rendszer, hogy a több száz régióra osztott panel egyes területeit külön-külön vezérli). A Paper Color Sync eljárás pedig lehetővé teszi többféle nyomtató és papír színbeállításainak szimulálását, így még nyomtatás előtt előnézetben megtudhatjuk, megfelelő beállításokat alkalmaztunk-e.

Kép forrása: BenQ

A Hotkey Puck Gen 2 vezérlővel fejlett fekete/fehér módok és a GamutDuo mód között is válthatunk. Színes felvételeinket háromféle előre beállított fekete/fehér beállítással tekinthetjük meg; a GamutDuo mód közreműködésével ugyanazt a képet kétféle színskálában tekinthetjük meg egymás mellett. Filmkészítők is örvendeni fognak a BenQ újdonságának, hiszen a HDR10 mellett HLG támogatást is kapnak. A monitor továbbá natívan kezeli a 24, 25, illetve 30 kép/mp képfrissítésű videókat, azaz ezek megtekintésekor maga a kijelző is levált ezekre a frekvenciákra. Adott SDI-HDMI eszközök kompatibilisek az SW271C-vel, így tömörítetlen képanyag közvetlenül megjeleníthető a monitoron.

Kép forrása: BenQ

A csatlakozók és aljzatok közt megtalálható az USB-C, ami 60 W teljesítményre képes, két HDMI 2.0 port, egy DP 1.4, egy USB Type B, valamint két USB 3.1 aljzat. A monitornak beépített SD memóriakártya-olvasója is van, így igény esetén ezt is használhatjuk, ha nincs kéznél a dedikált olvasónk. A panel széleire a mellékelt árnyékoló is felhelyezhető, ami álló és fekvő módban egyaránt használható. A BenQ SW271C már előrendelhető, ára tudásának megfelelően nem alacsony, de nem is mondanám túlzottnak: 1600 dollárt kérnek érte. Bővebb infóért kattints ide. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...