140-nel repeszt a DJI új repülő kamerája!

140 km/ó, 4K @ 60 fps, Full HD @ 120 fps, 4x lassított felvétel, 120 Mbps-os adatsűrűség: ezek a DJI FPV drónjának a legfontosabb paraméterei. A DJI FPV nem egy átlagos drón, hanem elegyíti a hagyományos repülő kamerák tudását, képminőségét és szolgáltatásait a repülő-szimulátorok adta élménnyel. A DJI FPV-vel repülni pont olyan élményt nyújt, mintha „benne ülnénk a gépben”. A készülékben van GPS modul, akadályelkerülő rendszer, „vészfék”, ami a levegőben szinte azonnal megállítja a drónt, ha valami veszélyt észlel a biztonsági rendszere. A kor követelményeinek megfelelve a DJI FPV fel van szerelve ADS-B biztonsági rendszerrel is, ami a közelben tartózkodó repülők jelenléte felől értesíti a pilótát.

Kép forrása: DJI

Az ezermesterek egyedi építményeivel és szörnyszülöttjeivel szemben a DJI FPV „a polcról leemelve” már azonnal menetkész. A dobozban mindent megtalálunk, amire a repülés során szükségünk van: drón, virtuális és kiterjesztett valóság szemüveg, távvezérlő, kézi vezérlő. A DJI FPV kvázi versenykész állapotban várja a pilóta parancsait! A repülő kamera egy 1/2,3”-os képérzékelőre (12 MP-es felbontás), 150°-os látómezővel rendelkező optikára és egy gimbalra épül. A kameramodullal egyszerre vehetjük fel álló- és mozgóképeinket, amelyeket a gyártó saját, úgynevezett „RockSteady” (sziklaszilárd) elektronikus stabilizátora tesz bemozdulásoktól mentessé.

Kép forrása: DJI

Amint fentebb említettem, a hagyományos botkormányos távvezérlőn kívül egy kézi vezérlő is a csomag része. Ezzel a vezérlővel egy kézzel vezethetjük a drónt, ugyanis a vezérlő tele van mozgásérzékelőkkel. A VR szemüveg alacsony késlekedéssel kapja a drón kamerája által rögzített HD minőségű élőképet: az OcuSync 3.0 technológiával pedig garantált a jelstabilitás (10 km a hatósugár tiszta rálátás esetén; az élőkép 50 Mbps adatsűrűségű). A DJI FPV-vel az alábbi repülési módokat használhatjuk:

Kép forrása: DJI

  • Standard low-latency HD mode: 1440 x 810 pixeles élőképet kapunk a VR szemüvegbe 60 kép/mp képfrissítéssel. A látószög 142°, de 50 fps-t választva 150° is elérhetővé válik. A képkéslekedés legfeljebb 40 milliszekundum.
  • Smooth mode: a képkéslekedés itt már csak 28 milliszekundum, a felbontás 1440 x 810 pixel 120 kép/mp esetén, ahol 142° a látószög (100 fps-sel 150°-ra növelhető a látótér).
  • Audience mode: legfeljebb nyolc VR szemüveg összecsatolásával megoszthatjuk a pilóta szemszögét, egy gyors versenyen garantált a csoportos kisróka simogatás!

Kép forrása: DJI

Persze, a DJI FPV-t nem csak a vérprofi versenyzőknek ajánlja a gyártó, ezért olyan módokkal is fel van vértezve, amelyek a „konzervatívabb” pilótaközönségnek is tetszeni fog:

  • Normal (N) Mode: teljesen átlagos repülési mód, ahol az összes akadályelkerülő rendszer be van kapcsolva. A drón repülés közben a pilóta keze alá dolgozik, így magát is megvédi az ütközésektől. A maximális elérhető repülési sebesség ebben a módban még így is tekintélyes 50 km/ó.
  • Sport (S) Mode: itt már fickósabbá válik a DJI FPV, de már dinamikusabb és vagányabb repülést is enged. A maximális sebesség 97 km/ó, és már oda kell figyelnie a pilótának, mert az akadályelkerülő rendszer itt nem fog segíteni!
  • Manual (M) Mode: értelemszerűen ez a drón legprofibb repülési módja, itt minden a pilótára van bízva; egyedül a vészfék funkció marad bekapcsolva. Ha ezt választjuk, akár 140-nel is repeszthetünk a levegőben.

A DJI FPV többféle szettben vásárolható meg. A standard kit, aminek 1300 dollár az ára, tartalmazza a drónt, a távvezérlőt, a VR szemüveget, valamint egy akkut. A Fly More Kitben ezeken túlmenően megtalálható két további akku, egy dedikált töltőállomás – ennek a szettnek 300 dollár a felára. A kézi vezérlőt külön vásárolhatjuk meg, ez 200 dollárba fáj. Bővebb infó a DJI honlapján található! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...