Firmware- és szoftverfrissítések érkeztek a Nikontól

A Nikon új vezérlőszoftvert tett elérhetővé a D780 tükörreflexes és a Z 50 tükörnélküli fényképezőgépéhez. A D780 esetében a firmware az 1.02-es verziószámot kapta, míg a Z 50-nél ez a 2.03-ra emelkedett. A frissítések az alábbi bővítéseket és hibajavításokat tartalmazzák (idézet a Nikon magyar weboldaláról):

D780:

„Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– A TTL vakuvezérléssel és nem-CPU objektívvel, vaku használata mellett készített képek expozíciója nem volt megfelelő.
– Amikor a felhasználó a visszajátszási nagyítás gomb megnyomásával előnézetet jelenített meg, törlődtek a Picture Control beállítása > Színárnyalat beállításnak a RETUSÁLÁS MENÜ NEF (RAW) feldolgozás menüpontjában végrehajtott módosításai.”

Z 50:

„Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– Amikor a felhasználó a visszajátszási nagyítás gomb megnyomásával előnézetet jelenített meg, törlődtek a Picture Control beállítása > Színárnyalat beállításnak a RETUSÁLÁS MENÜ NEF (RAW) feldolgozás menüpontjában végrehajtott módosításai.
– A készülék nem választott ki bizonyos rekeszértékeket, amikor a felhasználó az alábbi objektívek vezérlőgyűrűjének elforgatásával videó módban rögzítette a rekeszt:
▹ NIKKOR Z 50mm f/1.2 S
▹ NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3
▹ NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR
▹ NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR
▹ NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR”

A japán gyártó két képfeldolgozó szoftverét is megújította, nevezetesen a Capture NX-D és a ViewNX-i programcsomagokhoz jött egy nagyobb lélegzetvételnyi javítás. A Capture NX-D esetében a következő javításokat eszközölték a programozók:

„Kiküszöböltük azt a problémát, amely megakadályozta, hogy a szoftver megnyissa az iPhone 12 készülékkel rögzített képeket (a kiterjesztést „.JPEG”-ről „.JPG”-re kell módosítani).
• Megoldottuk azt a problémát, amely a színárnyalat jelentős módosulását okozta az AdobeRGB színtérrel készült fájlok JPEG formátumban mentésekor.”

A ViewNX-i-ben az alábbiakat javították ki:

„Kiküszöböltük azt a problémát, amely megakadályozta, hogy a szoftver megnyissa az iPhone 12 készülékkel rögzített képeket.
• Megoldottuk azt a problémát, amely akkor merült fel, amikor a felhasználó a Capture NX-D vignettálás vezérlése funkciójával feldolgozott képeket a ViewNX-i alkalmazásban tekintette meg.”

A csomagokat a fenti linkekre kattintva tölthetitek le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...