A DJI lerántotta a leplet a következő drónjáról, az Air 2S-ről!

Bemutatkozott a DJI Air 2S, aminek kamerájában egy 1”-os képérzékelő lapul. A kis repülő kamerával legfeljebb 5,4K @ 30 fps mozgóképeket vehetünk fel, illetve 20 MP-es állóképeket készíthetünk, de a legnagyobb előrelépés mégsem feltétlenül a képalkotás, hanem az akadályelkerülés területén történt. Az Air 2S-ben ugyanis a gyártó továbbfejlesztett APAS 4.0 akadályelkerülő rendszere szorgoskodik, hogy ne menjünk neki fejjel a falnak. Az összecsukva csupán 180 x 97 x 80 mm-es terjedelmű drón 595 grammot nyom, így hát semmiképp sem fér bele a jelentős könnyítésekkel röptethető 250 grammos kategóriába.

Kép forrása: DJI

A drón kameramodulja egy 3-tengelyes gimbalban lett elhelyezve, ahol a képstabilizációról a fizikai stabilizátoron kívül a RockSteady EIS digitális verziója is gondoskodik. A képérzékelőre egy ekvivalens 22 mm-es optika rajzol, ami fix F2.8 blendeértékkel és 88°-os látómezővel rendelkezik. A felvételi módok közt megtaláljuk az időzített felvételeket, az automatikus expozíciós sort, valamint a panoráma módokat. A Mavic Air 2-ben debütáló SmartPhoto funkció is elérhetővé vált – itt a mesterséges intelligencia segédkezik abban, hogy a jelenetnek legjobban megfelelő beállításokkal készíthessük el képanyagainkat. Választható a HDR felvételi mód mellett az úgynevezett Hyperlight is, ami gyenge megvilágítás mellett hozza a megfelelő képminőséget.

Kép forrása: DJI

A DJI Air 2S 5,4K @ 30p, 4K @ 60p, vagy Full HD @ 120p (150 Mbps H.264, vagy H.265 kodekkel) felbontású videók rögzítésére használható; digitálisan a képminőség romlása nélkül 4x (4K), 6x (2,7K), vagy akár 8x (Full HD) zoomolásra is lehetőség van. Háromféle videós színprofil áll rendelkezésünkre: Normál (8-bit), D-Log (10-bit), illetve HLG (10-bit). Adatainkat nem csak memóriakártyára, hanem a 8 GB-os beépített „vésztartalékra” is menthetjük. Kezdő filmkészítők is professzionális videókat vehetnek fel a MasterShots funkciónak hála, ami automatikusan megtervezi repülési útvonalunkat, majd összeállítja a végső snittet, amit azonnal meg is oszthatunk a közösségi platformokon.

Kép forrása: DJI

Könnyen bevethető a QuickShots, aminek része a Rocket, az Asteroid, a Boomerang, valamint a Drone felvételi módok. A FocusTrack témakövető rendszer a POI 3.0-t használja a témák azonosítására és követésére. S hogy ne okozzunk balesetet, a DJI Air 2S akadályelkerülő rendszere gondoskodik a sima repülésről: a drón tetején és négy oldalán található érzékelők etetik folyamatosan a rendszert a kellő adatokkal. A stabil jelátvitelről az OcuSync O3 gondoskodik, aminek 12 km a hatósugara. Az Air 2S ideális körülmények közepette 31 percet repülhet egy akkutöltettel. A fedélzeten megtalálható az ADS-B technológia is, így a közeli légi járművek érzékelése is megoldott. Hogy ne vesszen el a drón, egy továbbfejlesztett hazatérő mód gondoskodik a kiindulási pontra való biztonságos visszatérésről, ha jelvesztés, vagy alacsony akkutöltöttség állna fent.

Kép forrása: DJI

A DJI Air 2S máris megvásárolható: standard szettként 1000, Fly More Combo csomagban 1300 dollárért vihető. Bővebb infó a gyártó weboldalán található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...