A Sigma bemutatta a 35 mm F1.4 DG DN optikáját

L-bajonettre és Sony E foglalatra érkezett a Sigma legújabb szépsége, a 35 mm F1.4 DG HSM | Art utódja, a 35 mm F1.4 DG DN, ami – ahogyan az a nevéből is kiderül – már kifejezetten a tükörnélküli, full frame szenzoros fényképezőgépekre lett optimalizálva. Bár a 2012-ben bemutatott csúcskategóriás optikával a mérnökök igen magasra tették a mércét, ami a képminőséget is illeti, a mostani verzió valószínűleg még rajta is túltehet! Az eltelt kilenc év alatt a fejlesztők sem ültek ölbe tett kézzel, azaz sokat fejlődött a technológia és a tervezés egyaránt. A Sigma újdonsága tehát nem egy „milcesített” konverzió, hanem egy teljesen újratervezett termék, ami a csúcskategóriát képviseli.

Kép forrása: Sigma

A Sigma 35 mm F1.4 DG DN kisebb és könnyebb lett elődjénél, hiszen 75,5 x 109,5 mm-es terjedelméhez csupán 645 grammos tömeg társul. A por- és cseppálló tubusban tizenegy csoportba rendezve összesen 15 darab lencsetag található, amelyek közül 1 db FLD (‘F’ Low Dispersion), 1 db ELD (Extraordinary Low Dispersion), 2 db SLD (Special Low Dispersion) és 2 db aszférikus kialakítású. A japánban gyártott lencserendszer blendéjének írisze 11 db lekerekített lamellából lett kialakítva, ami különlegesen kellemes, „krémes” háttér- és előtérelmosást tesz lehetővé tág rekesznyílásokon. Az élességállítás belsőleg történik, tehát az objektív hossza nem változik, a frontlencse nem forog fókuszáláskor. A gyors és néma fókuszműködést egy léptetőmotor végzi, ami filmforgatáskor is gyors átmeneteket tesz lehetővé anélkül, hogy a motor hangja belehallatszana a felvételbe (ha a fényképezőgép, kamera saját mikrofonját használnánk).

Kép forrása: Sigma

A Sigma 35 mm F1.4 DG DN tubusán megtalálható a közkedvelt AFL nyomógomb is, amit a fotómasina menüjében programozhatunk fel a kívánt funkcióra. A gyártó újdonsága a megszokott AF/MF kapcsoló mellett fókusz- és rekeszgyűrűvel is fel van vértezve, ahol utóbbi lezárható, működése pedig fokozatos, illetve fokozatmentes is lehet. A legkisebb tárgytáv 30 cm, a legnagyíobb nagyítási arány 1:5,4-hez. Természetesen ez a Sigma objektív is kompatibilis az USB DOCK UD-11-gyel, aminek közreműködésével többféle paramétert állíthatunk be igényeink szerint. A bronzból megformált bajonettel felszerelt lencserendszerhez gyárilag kapunk egy napellenzőt és egy félkemény tokot is. A 67 mm szűrőmenet átmérőjű objektív bruttó 309 990,- forintért lesz megvásárolható idehaza május közepe-vége tájától.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...