Biztató CIPA adatok és pár pletyka a reggeli zene mellé

A CIPA, avagy a Camera & Imaging Products Association felmérése szerint idén áprilisban majdnem kétszer annyi fényképezőgépet szállítottak le a gyártók, mint tavaly ugyanebben az intervallumban, de a számok még mindig messze elmaradnak a 2019-es értékektől. Szóval, a tavalyi világjárvány sújtotta helyzetből sikerült végre kikecmeregnie az ágazatnak, de a stabilitást majd csak az idei év második felétől kezdhetjük érezni. A CIPA adatait ebből a PDF-ből lehet kimazsolázni.

Az ábra csupán a szemléltetés végett készült, valós adatokat nem tartalmaz

Nikon

A retró külsejű, APS-C képérzékelő köré épülő Nikon váz állítólag június végén érkezik. Egyelőre semmiféle adat, paraméter, fotó nem került fel róla a netre, így amit a forrás tudni vél, gyakorlatilag egy mondatban össze lehet foglalni: a készüléken többféle mechanikus vezérlőt helyeznek el a hatás és a funkcionalitás érdekében, a váz kialakítása rendkívül vékony, markolat nélküli lesz. Nagyjából ennyi.

Tamron

Állítólag új zoomobjektívvel jelentkezhet nemsokára a Tamron: elvileg egy az APS-C méretű szenzorok kirajzolására tervezett lencserendszer állhat a fejlesztések középpontjában. Vélhetőleg 18-300 mm átfogással és F5.6-6.3 kezdő fényértékekkel számolhatunk a Sony E bajonettel ellátott termék esetében. De számomra ez is csupán vagdalkozásnak tűnik, mivel még semmi konkrétum nem látott napvilágot az újdonság kapcsán.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...