Újabb Isocell képérzékelőt mutatott be a Samsung

50 MP-es felbontással és 0,64 mikronos pixelmérettel érkezik a Samsung legújabb, szintén az Isocell technológiára épülő képérzékelője, amely ezúttal a JN1 jelölést kapta. Az 1/2,76”-os lapkát okostelefonok kameramoduljaiba szánják, így nem is csoda, hogy ennek az érzékelőnek a legkisebbek a pixelei. Az apró pixelek lehetővé teszik, hogy maga a chip is kis helyigényű lehessen, így akár 10%-kal csökkenthetik a gyártók a kameramodulok méretét. A Samsung elmondása szerint ez a szenzor ideális lehet a telefonok elülső kamerájába, illetve telefotózáshoz, ultra széleslátó, vagy egyéb kameramodulokhoz mobil eszközeinkben.

A kép csak illusztráció

A Samsung Isocell JN1 chip a koreaiak számos technológiáját alkalmazza, így megtalálható benne a Smart-ISO, az Inter-scene HDR, a Double Super PD, vagy a 4K felbontású mozgóképek felvételének lehetősége akár 60 kép/mp-es képfrissítéssel (Full HD-ban akár 240 kép/mp lehet ez a sebesség). Az Isocell 2.0-ra épülő lapka érzékenysége a korábbi verzióhoz képest 16%-kal nőtt; az automatikus élességállítást a fentebb említett Double Super PD fázisérzékelésen alapuló rendszer szolgáltatja – ennek egyébként kétszer akkora az érzékelő sűrűsége, mint az elődmodellé, így még 60%-kal rosszabb fényviszonyok közepette is ugyanazt a teljesítményt nyújtja. A Tetracell pixelösszevonó eljárás csakúgy, mint a Smart-ISO az alacsonyabb zajszintet garantálja.

Az új lapka tömeggyártása már beindult, de a Samsung egyelőre nem közölte, mely gyártókkal folytat tárgyalást az újdonság alkalmazásáról.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...