Az Unistellar a Nikonnal karöltve dolgozik a jövő teleszkópjain

A Nikon együttműködésbe kezdett az Unistellar teleszkópmárkával, hogy elősegítse a fogyasztói „csillagkémlelést”, és a csillagászat rajongóit „közelebb vigye az űrhöz”.

Az Unistellar korábban már felhívta magára a figyelmet a hobbicsillagászok berkeiben az eVscope és az eQuinox nevű termékekkel, azaz két olyan távcsővel, amelyek saját fejlesztésű „Enhanced Vision” és „Automated Field Detection” technológiákat alkalmaznak, hogy – a cég állítása szerint – „páratlan teljesítményt és pontosságot élvezhessünk egy kompakt teleszkópban”. Mindkettő használható terepen, vagy városban, ami az intelligens fényszennyezés-csökkentő technológiáknak köszönhető.

Kép forrása: Unistellar sajtóközlemény

Az Unistellar olyan szabadalmak sorozatát használja, amelyek különlegessé teszik a gyártó távcsöveit. Ezeknek a különleges technológiáknak hála egy átlagember is lenyűgöző eredményeket érhet el csillagfotózásnál. A Nikon felfigyelt erre az intelligens távcsöveket gyártó vállalkozásra, hogy közösen bárki számára elérhetővé tegyék a csúcstechnológiákat.

A közös sajtóközlemény rendkívül homályos, és egyik vállalat sem tudott további részleteket elárulni arról, hogy pontosan mit adna a Nikon az Unistellar termékeihez, vagy fordítva, de az Unistellar szerint „hamarosan” konkrétabb részletek is kiderülnek majd. Ami biztos, hogy a Nikon segédkezni fog az Unistellar teleszkópok optikájának tervezésében, és az ügyfelek ezeket a fejlesztéseket az újabb termékekben már látni is fogják.

Arra a kérdésre, hogy az Unistellar és a Nikon közös fejlesztései lehetővé teszik-e a Nikon fényképezőgépek könnyű hozzáigazítását az Unistellar teleszkópokhoz, a szóvivő azt mondta, hogy eVscope és eQuinox távcsövek „összekapcsolt” intelligens eszközök, és automatikusan megküldik a megfigyeléseket a felhasználó okostelefonjára, így szükségtelenné téve a külső fotógép csatlakoztatását. Szóval, egyelőre nem tudni pontosan, hogy miben sántikálnak a bábmesterek, de mivel ez egy széleskörű együttműködés, bármi megtörténhet. Várjuk szeretettel a fejleményeket! (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...