A Panasonic leleplezte a Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH objektívet

Bővült a m4/3 termékskála, ugyanis a Panasonic bejelentett egy újabb prémium kategóriás lencserendszert, a Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH-t. Az újdonság remekül kiegészíti a 10-25 mm F1.7 társát, amivel egyébként méretben megegyezik, sőt, a vezérlők is ugyanott helyezkednek el a tubuson – nyílt titok, hogy a gyártó ezzel a lépéssel elsősorban a filmkészítőknek szeretne kedveskedni.

A Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH rekeszgyűrűje fokozatmentesen működik, az AF/MF közti átváltást pedig a fókuszgyűrű előre-hátra mozgatásával tudjuk végrehajtani. Az optikai formula tervezésekor különösen nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a fókuszlégzés minél kisebb legyen, így fókuszváltáskor nem, vagy csak minimálisan változik a látószögünk.

A tizenegy csoportba rendezett 16 lencsetagból (köztük aszférikus, ED és UHR elemek) álló lencserendszer legkisebb tárgytávja 31 cm, legnagyobb nagyítása 0,21-szeres. A 645 grammos tömeg mellé 77 mm-es szűrőmenet átmérő társul. Az objektív – természetesen – por- és cseppálló szigeteléssel is el van látva. A Leica DG Vario-Summilux 25-50 mm F1.7 ASPH augusztus végétől lesz megvásárolható 1800 dolláros áron.

Képek forrása: Panasonic

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...