Kémszemüveget épít a Facebook és a Ray-Ban

Közösen építik első kémszemüvegüket a Facebook és a Ray-Ban szakemberei, ami egy szemrevaló napszemüveg formájában ölt majd alakot. A két vállalat valószínűleg megirigyelte a Snapchat Spectacles sikereit, ezért rakják össze saját rendszerüket, aminek neve „Ray-Ban Stories” lesz (előreláthatólag). A tervek szerint a napszemüveget ötféle színben, 20 különféle formába öntve lehet majd megvásárolni, mint például a Wayfarer, a Wayfarer Large, a Round, vagy a Meteor. Érdekesség, hogy a rendszert nem kifejezetten csak napszemüvegként, hanem akár hagyományos okulárként is meg lehet rendelni.

Kép forrása: Ray-Ban

A Ray-Ban Stories lelke egy 5 MP felbontású kamera, ami a szemüveg viselőjének élményeit „belső nézetből, első kézből” rögzíti, mint afféle FPS játék: „Könnyedén rögzítheti a világot olyannak, amilyennek látja; fényképeket készíthet és akár 30 másodperces videókat is felvehet a rögzítés gomb megnyomásával, vagy hangutasítás kiadásával a Facebook Assistant közreműködésével” mondja a Facebook illetékese. Hogy azért ne legyen teljes a különleges ügynök hatás, és elkerülhessük a kellemetlen pereket, felvételkor a szemüveg elején LED fények jelzik, hogy épp zajlik a felvétel.

Kép forrása: Ray-Ban

A speciális szemüvegeken fülhallgató és mikrofon rendszer is található, ami a megfelelő minőségű hangátvitelt biztosítja (természetesen zajelnyomó algoritmusok is segédkeznek). A Ray-Ban Stories a Facebook View alkalmazásával együttesen is használható, így tartalmakat azonnal megoszthatunk ismerőseinkkel és követőinkkel. Tulajdonképpen vloggerek álma válik valóra, hiszen ezekkel az okulárokkal úgy vehetik fel az eseményeket, ahogy ők maguk látják, ráadásul mindkét kéz szabadon marad, így akár egy tevékenységi napló is könnyűszerrel készíthető. Nekem már van is pár ötletem, hogy milyen „filmeket” fogunk majd a közeljövőben látni..

Kép forrása: Ray-Ban

A Ray-Ban Stories kb. 300 dolláros áron vásárolható meg; bővebb infó a gyártó honlapján olvasható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...