Zsebben is elfér a Practical Magic füstgépe

A SmokeGENIE egy elemmel működő, zsebben is elférő füstgép, ami a fejlesztői szerint csöpp mérete ellenére ugyanazt tudja, mint a nála jellemzően tízszer nagyobb tárasai. Az idén alapított hongkongi Practical Magic áll a SmokeGENIE mögött. A tervezők olyan készüléket szerettek volna megalkotni, ami füst-, vagy ködhatással tehetné hangulatosabbá felvételeinket úgy, hogy annak működéséhez se mérgező, vagy maró vegyszerekre, illetve óriási méretre ne legyen szükség. Kelvin Chow, Peter Zhao, és Micky Wong, a Practical Magic alapítói azt állítják, hogy a SmokeGENIE-vel szó szerint akár egy saját felhőt is létrehozhatunk!

A SmokeGENIE-ből származó „füst” vaskosabb állagú, mint a szokványos füstgépek produktuma, így viszkozitásának hála például „önteni” is lehet, sőt, rövid ideig képes akár tárgyakon is megragadni. Kis mérete miatt kifejezetten ajánlott fotózások, filmkészítések színesítésére, hangulatkeltésre. Az eredeti ötletet az elektromos cigaretták adták, ám a fejlesztés során meg kellett oldani azok túlhevülésre és robbanásra való hajlamukat. A SmokeGENIE ráadásul nem alkalmaz semmiféle mérgező vegyi anyagot a füsthöz: a fejlesztőcsapat glicerin alapú anyagot használ a füstképzéshez, aminek ráadásul az illata is kellemes.

A SmokeGENIE többféle beállítást kínál: a legkisebbikkel akár 300 perces folyamatos működés is elérhető, míg a legnagyobbal kb. 40 percre elég az áramforrás teljesítménye. A tankba 9 ml glicerin fér, ami körülbelül 15 peres folyamatos füstöt produkál. A készülék többféle kiegészítővel is felszerelhető, amelyek mind más-más hatást hoznak létre. A füstképzés azonnali, nem kell tehát várni felmelegedésre, vagy kémiai reakcióra. Ráadásul a keletkezett füst 10-15 percig „lóg” a levegőben, de ventiláció nélkül akár 45 percig is látni a hatását.

A SmokeGENIE jelenleg fejlesztés alatt áll, a tömeggyártáshoz szükséges összeget a kitalálói a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon próbálják összegyűjteni. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...