Új rendszert mutatott be a Manfrotto: a „Move” gyorsaságról és sokoldalúságról szól

A forgatások munkamenetét hivatott felgyorsítani a Manfrotto új, „Move” névre keresztelt rendszere. Mindegy, hogy fényképészetről, vagy filmforgatásról van szó, a fényképezőgép/kamera könnyű, gyors és problémanetes mozgatása áll a gyártó újdonságának középpontjában. A Move terméksorozathoz állványok, stabilizátorok (gimbal), kameramozgató egységek tartoznak, ám a rendszer lelke a Manfrotto Move Quick Release System gyorskioldó rendszere, a Move Gim-Pod, illetve a Move Gimbal.

Kép forrása: Manfrotto

Manfrotto Move Quick Release System gyorskioldó rendszer egy könnyű bázisegységből és egy cseretalpból áll, amit a fényképezőgépre, kamerára kell felerősítenünk. Ennek közreműködésével problémanetesen mozgathatjuk készülékeinket platformról platformra, azaz nem kell további alkatrészek fel- és leszerelésével bajlódni. A bázisegységeket csavarjuk fel állványainkra, sínrendszerünkre, vagy akár kézi gimbalunkra, a speciális cseretalpat pedig a fotógép állványmenetébe. Ennek a rendszernek, ugye, akkor van értelme, ha többféle állványt, gimbalt stb. használunk, s amelyek közt sűrűn váltunk, hiszen ezt a folyamatot gyorsítja fel a gyorsrögzítő rendszer. Az alábbi videó egyértelműen bemutatja a Manfrotto Move Quick Release System lényegét:

A Manfrotto Move Quick Release System bázisegysége ráadásul kvázi egy panorámafej helyettesítésére is képes; miután a gyorsretesz megfogta a belehelyezett cseretalpat, a „fejegység” a rögzítőgyűrűvel reteszelhető a kívánt pozícióban (360°-os elforgatás). A Manfrotto Move Quick Release System gyorskioldó rendszer központi egysége 220 grammot nyom, s teherbírása 20 kg, szóval a legtöbb fényképezőgép és videokamera szettet is könnyedén elbírja.

Kép forrása: Manfrotto

A Manfrotto a Move Quick Release System mellett bemutatta a 300XM típusú moduláris gimbalt is. A Manfrotto 300XM esetében az elektronika és a stabilizátor két külön, cserélhető egységet alkot, így a gimbalt szeparálva akár állványon, vagy sínrendszeren is használhatjuk. A fejegység beépített Bluetooth modullal is el van látva, így azt vezeték nélküli módon is vezérelhetjük okoseszközeinkről.

Kép forrása: Manfrotto

A Manfrotto Move Quick Release System bázisegysége 90, a hozzá való cseretalp 25 dollárba kerül, de ezeket párosával is megvásárolhatjuk 100 dolláros áron. A Manfrotto 300XM Modular Gimbal 770 dollárért vihető. Bővebb infó a Manfrotto honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...