Három új Tokina objektívvel bővült a kínálat

A Tokina három új, Sony E-bajonettre csavarható lencserendszert mutatott be: megérkezett az atx-m 23 mm F1.4 E, az atx-m 33 mm F1.4 E, valamint az atx-m 56 mm F1.4 E. Mindhárom optika az APS-C méretű képérzékelők kirajzolására lett tervezve; a termékek nevében szereplő atx-m prefixum pedig arra utal, hogy a lencserendszerek felépítése a tükörnélküli fényképezőgépekhez lett igazítva. A három újdonság esetében a Tokina kifejezetten a kis méretre és tömegre összpontosított, hogy a fotósnak minél kevesebb legyen útjában a képalkotás során.

Kép forrása: Tokina

A triumvirátus tagjai full frame-re átszámolva 35, 50, illetve 85 mm-nek megfelelő látómezőt kínálnak, az automatikus élességállítást léptetőmotor segíti, illetve a blendevezérlő akár fokozatmentesen is működtethető. Mindhárom objektív szűrőmenetének átmérője 52 mm, szóval nem fog minket csődbe hajszolni a szűrőzés. Az objektívek teljes mértékben kompatibilisek a Sony vázak funkcióival, így a beépített képstabilizátorral is közlik a gyújtótávolságukat. Az atx-m 23 mm F1.4 E tíz csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetagot tartalmaz, ahol kettő alacsony szórású. A blende írisze kilenc darab lekerekített lamellából áll csakúgy, mint az atx-m 33 mm F1.4 E és az atx-m 56 mm F1.4 E objektívek esetében is, ahol kilenc csoportba rendezve tíz lencsetag található (egy-egy alacsony szórású lencsetaggal) a tubus belsejében.

A Tokina atx-m 23 mm F1.4 E, az atx-m 33 mm F1.4 E, valamint az atx-m 56 mm F1.4 E november 12.-től rendelhető, áruk 360, 310, illetve 360 dollár. Bővebb információval a Tokina weboldala szolgál.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...