Megérkezett a kijelző nélküli Leica M10-D

Szerintem a Leica tervezői csaptak egy görbe estét, majd elkezdtek ötletelni, hogy a következő fényképezőgépüknél milyen funkció, szolgáltatás, alkatrész elhagyásával lehetne még több pénzt keresni. A Leica M10-D egy „digitális szívvel, analóg lélekkel” megáldott fotógép, aminek nincs kijelzője. Az összes beállítást és a képek visszanézését a Leica FOTOS alkalmazás közbeiktatásával okoseszközeinken végezhetjük el. Az analógnak látszó M10-D ugyanis megkapta a manapság már oly divatos és szinte nélkülözhetetlen vezeték nélküli modult (WiFi), mert a saját, beépített kijelző már annyira snassz és kispolgári megoldás..

A fényképezőgép hátoldalára, konkrétan az egérmozi helyére egy többfunkciós tárcsa került. Itt kapcsolhatjuk be a gépet, a WiFi-t, illetve végezhetjük az expozíciókorrekciót. A készülék működését egy kis LED villogása jelzi, amit a jobb alsó sarokban találunk. Korábbi pletykákban többen rámutattak a „filmtovábbító” karra, amit a gyártó a gép tetejére helyezett. Egyesek azt feltételezték, hogy a karral a kioldót lehet majd felhúzni, ám a mérnökök kihagyták ezt a ziccert: a kar nem más, mint egy kihajtható hüvelyktámasz!

Szóval nincs kijelző, nincs mechanikus kioldó megfeszítés, nincs videofelvétel, van cserébe WiFi. A 24 MP felbontású, full frame méretű szenzor köré épített gépért (ami egyébként mindenben megegyezik a 700 dollárral olcsóbb M10-zel) a német gyártó 8000 dollárt kér. Aki akarja, máris előrendelheti, illetve ahol raktáron találja, megvásárolhatja az újdonságot.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...