Visszatérne a Minolta?

A „Mechanism, Instruments, Optics, and Lenses by Tashima”, avagy Minolta nevet 1931-ben vette fel az 1928-ban alapított, akkoriban még Nichi-Doku Shashinki Shōten (Japán-Német fotós vállalkozás) címen jegyzett cég. 2003-ban a Minolta összeolvadt a Konicával, így jött létre a Konica Minolta. Sajnos, az összeolvadás sem hozott pénzügyi megváltást, így 2006 januárjában a vállalat bejelentette, hogy kivonul a képalkotás világából, és SLR üzletágának egy részét eladja a Sony-nak. (Forrás: Wikipedia) A komoly múltú vállalat a Dimage X1 és a Z6 kompakt gépeket hagyta emlékként a rajongókra, az A-bajonettes rendszerek fejlesztését pedig a Sony folytatta még egy ideig, hogy pár év múlva aztán a tükörnélküli fejlesztések vehessék át a főszerepet.

Kép forrása: elitebrands.com

A legfrissebb hírek szerint úgy tűnik, hogy a Minolta egyfajta visszatérést tervez a képalkotás világába: első próbálkozásként instant filmes fotómasinával borzolja a régi rajongótábor kedélyeit. Sajnos, a Minolta márkajelzés itt már csak egyszerű felszitázott betűsorként van jelen, hiszen a márkanév jogait a JMM Lee Properties LLC birtokolja, a gyártásért pedig a New Yorki Elite Brands INC felel, aki licenceli a Minolta nevet. A Minolta Instapix MNCP10 beépített nyomtatóval, de Bluetooth modullal is rendelkezik, így a képeket okoseszközre is átmásolhatjuk, ha épp nem nyomtatni szeretnénk. Érdekes, hogy a forrás friss termékként hivatkozik erre a 10 MP-es fotógépre, pedig az egyik forgalmazó szerint már 2019. július 10. óta kapható.

Ha ellátogatunk az Elite Brands INC honlapjára, láthatjuk, hogy két másik Minolta kamerát is kínálatban tartanak. Az MN67Z például egy 67-szeres átfogású ultrazoom, míg az MN4K20NV egy 4K felbontású, extraként éjellátással is felszerelt videokamera. Említést érdemel még a két fedélzeti kamera (MNCD42 és MNCD37), illetve a Full HD-s, WiFi-s MN200NV videokamera. Szóval, nem tudom, mire véljem a fejleményeket; valójában mikortól váltak megvásárolhatóvá ezek az „új” termékek? Tényleg várható valamiféle visszatérés?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...