A friss JPEGmini már a mozgóképek méretét is optimalizálja

Megjelent a JPEGmini 3.3-as verziója, ami immár mozgóképeink fájlméretét is le tudja csökkenteni. Csakúgy, mint eddig, most is a „fogd és vidd” módszerrel „dobálhatjuk” a méretcsökkentésre ítélt fájlokat az alkalmazás ablakára; az álló- és a mozgóképeket akár vegyesen is feldolgozhatjuk, a szoftver megbirkózik a kötegelt feldolgozással. A JPEGmini 3.3 a H.264 MOV és MP4 kiterjesztésű videókat képes feldolgozni, a fájlméret az átdolgozás után átlagosan 50%-kal lehet alacsonyabb az eredetinél úgy, hogy a képminőségen nem fogunk változást észlelni.

Kép forrása: JPEGmini

A JPEGmini tulajdonképpen úgy alakítja át a mozgóképeket, ahogyan a nagy tartalomszolgáltatók is teszik. A fájlokból a szemmel nem látható elemeket szűri ki az algoritmus, így lehetnek kisebbek a kimeneti fájlok. A képfeldolgozó motor figyeli a képkockák közti pixel- és textúra-különbséget, ügyel az élek megtartására és a blokkosodás elkerülésére, valamint a temporális állandóságot. A konverzió során a program nem változtatja meg a metaadatokat, illetve a hangsávot.

A JPEGmini e funkciója még fejlesztés alatt áll, a jövőben például további fájlformátumok támogatása is bekerülhet a motorháztető alá. A JPEGmini önmagában 60 dollárba kerül, de ha kérjük a képfeldolgozó szoftverekkel együtt használható beépülő modulos változatait is, akkor már 90 dollárt kérnek érte. A szoftver próbaverziója innen tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...