Soha többé nem lesz szükségünk fényképezőgépre, ha bejön az nVidia számítása

Az nVidia Research igen káprázatos bemutatót tartott a GauGAN2 Mesterséges Intelligencia vezérelte szoftveréről, ami képes arra, amitől minden fotográfus és fényképezőgép gyártó fél: tőmondatokból készít valósághű képet! A rendszert mélytanulással oktatták, s fejlesztették olyan szintre, ami pár évvel ezelőtt még a sci-fi filmekbe illett volna. A GauGAN2 „szövegből kép” funkciója pedig egyenesen káprázatos. A „generatív kontradiktórius hálózatok” (GAN) az alapja a rendszernek, amiről bővebben az nVidia cikkében olvashatunk.

A felhasználó gombnyomással elkészítheti a szegmentációs térképet, ami nem más, mint egy nagyfelbontású skicc az elképzelt jelenetről. Innen átválthatunk rajzolásra, ahol a térképet tovább finomíthatjuk: az alkotó rendelkezésére állnak olyan címszavak, mint „égbolt”, „fa”, „kő”, „folyó” – ezek segítségével a rendszer a kezdetleges krixkraxokból építi fel a lélegzetelállító képet. Egyébként itt bárki kipróbálhatja az nVidia szoftverét.

Ha megalkottuk az első képünket, de azt tovább szeretnénk finomítani, csinosítgatni, akkor lehetőségünk van arra is, hogy a bevitt szöveget skiccel is támogassuk, így a kimeneti kép még közelebb állhat eredeti elképzeléseinkhez. A demó oldalon elkészített műalkotásokat le is tölthetjük.

A vállalkozó kedvűek akár idegen világokat is létrehozhatnak: akár több Napja, vagy Holdja is lehet megálmodott rendszerünknek. Ehhez azonban némileg el kell mélyülni a szoftver használatában, ami rengeteg lehetőséget rejt! Íme, pár kezdetleges bénázásom: (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...