A TourBox Elite lehet a képszerkesztés Szent Grálja

A TourBox a beavatottak körében mára egy jól ismert névvé nőtte ki magát, hiszen 2018-ban már egyszer lenyűgözték a közönséget az „eredeti” vezérlővel, ami a képszerkesztés menetét gyorsította fel radikálisan. Most, 2021-ben a gyártó előállt az újabb modellel, amit TourBox Elite névre kereszteltek. A Bluetooth vezeték nélküli rendszeren keresztül kommunikáló vezérlőegység pontos, késlekedésektől mentes irányítást tesz lehetővé kedvenc képszerkesztő szoftverünk fölött. S teszi ezt úgy, hogy kezünket a használat közben nem is kell róla levennünk!

Kép forrása: tourboxtech.com

A fejlesztők elmondása szerint a TourBox Elite egy több platformos, előre beállított munkaeszköz, ami támogatja a legtöbb képszerkesztő programot, mint amilyen például a Photoshop, a Lightroom, vagy a Capture One. A terméket azonban át lehet konfigurálni úgy is, hogy más szoftvercsomagokkal is kompatibilis legyen, így akár videóink szerkesztésére is használhatjuk olyan neves alkalmazások alatt, mint például a Final Cut Pro, a Premiere, az After Effects, vagy a DaVinci Resolve. A TourBox Elite használható önállóan, de akár billentyűzettel és egérrel, vagy táblagéppel kombinálva is.

Kép forrása: tourboxtech.com

A TourBox Elite a Bluetooth LE 5.1-es szabványát használja, ami stabil, késlekedésmentes használatot tesz lehetővé. Az eszköz kezelőfelületét úgy rajzolták meg, hogy használat közben ne kelljen kezünket áthelyezni, hanem mindet kényelmesen, egy helyről elérhessünk. Ha egyszer memorizáltuk a vezérlőkhöz rendelt funkciókat, akár „csukott szemmel” is elvégezhető a napi rutin. Természetesen minden tárcsa, minden nyomógomb szabadon konfigurálható, funkcióhoz rendelhető, ráadásul a tárcsák léptető-sebessége is igény szerint módosítható: ugyanolyan tekerési sebességgel kisebb, illetve nagyobb ugrást tudunk végrehajtani.

Kép forrása: tourboxtech.com

A vezérlőtárcsák fokozatmentesen forognak, azonban a kellő visszajelzés érdekében mindegyiket vibrációs motorhoz kötötték, így paraméterváltáskor apró rezonanciák jelzik a parancs végrehajtását, de természetesen ez is kikapcsolható. Nos, a TourBox Elite tömeggyártásához befektetőket keres a fejlesztő, így a kickstarter.com oldalon indítottak neki egy bemutató lapot. Úgy tűnik, hogy nagy siker elé néz ez a vezérlő is: az eredetileg kitűzött összeget már kétszeresen meghaladták az előrendelések, így nagy valószínűséggel már 2022 februárjában leszállíthatják az első példányokat, amelyek 196 dolláros áron találtak gazdára. Bővebb infó itt található. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...