Új firmware-t kapott a Nikon D6

A Nikon fejlesztőmérnökei új vezérlőszoftverrel látták el tükörreflexes zászlóshajójukat, a D6-ot. Az 1.40-es verziószámú frissítésben az alábbi módosítások kaptak helyet (idézet a Nikon magyar weboldaláról):

 • A visszajátszás „i” menüje kibővült az Össz. kijelöl. küld. (vez. LAN/WT) beállítással, amellyel kijelölhetők feltöltésre azok a képek, amelyek megfelelnek az aktuálisan kiválasztott visszajátszási feltételeknek.
 • Módosult azoknak a gomboknak a használata, amelyekkel a számítógéphez vagy FTP-kiszolgálóhoz csatlakoztatott fényképezőgépen képeket jelölhet ki feltöltésre:
  – Mostantól elsőbbségi feltöltésre úgy jelölhet ki képeket, hogy az OK gomb nyomva tartása közben megnyomja a választógomb bal oldalát.
  – Nem elsőbbségi feltöltésre pedig úgy jelölhet ki képeket, hogy az OK gomb nyomva tartása közben megnyomja a választógomb közepét.
 • Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
  – A fehéregyensúly automatikus beállítása nem a várt módon működött, amikor (a) a fehéregyensúly nem szerepelt az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f3 Egyéni beállításának (Egyéni vezérlők) > Felvételkészít. funkciók betöltése vagy Felv.kész. funkciók betölt. (tartás) menüpontjából betöltött beállítások között, vagy (b) a felhasználó használta a Felvételkészít. funkciók betöltése vagy a Felv.kész. funkciók betölt. (tartás) funkciót, miközben az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f3 Egyéni beállításának (Egyéni vezérlők) AE/AWB-rögzítés (tartás) funkciójához hozzárendelt vezérlőgombbal zárolta az expozíciót és a fehéregyensúlyt.
  – A rekeszérték visszaállt, amikor a felhasználó maximális rekesznél az előnézet gomb megnyomásával kinagyította az élő nézet kijelzőt.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...