És már meg is érkezett a Nikon Z 9 első firmware frissítése!

Megérkezett és immár hivatalosan is elérhető, letölthető a Nikon csúcskategóriás MILC vázának, a Z 9-nek a legújabb vezérlőszoftvere, ami fontos funkcióbővítéseket tartalmaz, így erősen ajánlott minden tulajdonos számára. Íme, a Nikon magyar weboldalán található információk az új firmware-ről:

1. Megnőtt a folyamatos nagy sebességű kioldási módban 20 kép/mp-es sebességgel készített kettős formátumú (NEF/RAW + JPEG vagy JPEG + JPEG) képek sorozathossza.
„C” firmware 1.00-ás verzió:
– NEF/RAW (nagy hatékonyság) + JPEG alap (nagy): Kb. 3 másodperc *
– JPEG 1. foglalat – JPEG 2. fogl. (1. foglalat: JPEG finom (nagy); 2. foglalat: JPEG alap (kicsi)): Kb. 3 másodperc *
„C” firmware 1.10-es verzió:
– NEF/RAW (nagy hatékonyság) + JPEG alap (nagy): Kb. 8 másodperc *
– JPEG 1. foglalat – JPEG 2. fogl. (1. foglalat: JPEG finom (nagy); 2. foglalat: JPEG alap (kicsi)): Kb. 8 másodperc *
* A képtovábbítási sebesség csökkenése előtt készített sorozat hossza. A közölt számadatok referenciaértékek, amelyeket NIKKOR Z 50mm f/1.8 S objektív és ProGrade Digital COBALT 1700R 325GB CFexpress memóriakártya használatával végzett gyári mérések során kaptunk. A sorozat hossza az alábbi körülmények között csökken:
– A Biztonsági másolat beállítás van érvényben a 2. fogl.ban levő kártya haszn. menüpontban, vagy
– ON értékre állította az Automatikus torzításvezérlés funkciót.

2. A VISSZAJÁTSZÁS MENÜ Szűrt visszajátszási kritériumok listájában kijelölt beállítások immár a választógomb jobb oldalának lenyomásával is kiválaszthatók, illetve törölhető kiválasztásuk.

3. Megoldottunk egy problémát, amely az alábbi körülmények együttes fennállása esetén megakadályozta, hogy a külön beszerezhető SB-5000 vakuegységek szinkronizáljanak a zárral:
– A vakuszinkron sebességénél rövidebb záridőt választottak, amikor az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ e1 Egyéni beállításában Vakuszinkron sebessége az 1/200 mp (Automatikus FP) vagy az 1/250 mp (Automatikus FP) beállítás volt érvényben.
– Rádiós AWL módban vezérelték az SB-5000 egységet a fényképezőgépre rögzített külön beszerezhető WR-R10 vagy WR-R11a vezeték nélküli távvezérlővel.
– Nem rögzítették a vakuegységet a fényképezőgép vakupapucsához.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...