Újabb gyártó kínál SD és CFexpress memóriakártyákat

A számítástechnikai eszközeiről ismert Other World Computing (OWC) bejelentette, hogy memóriakártyákkal bővíti termékpalettáját. A termékek közt megtalálható SD és CFexpress Type B típusú egység egyaránt. Az OWC Atlas S Pro SD megfelel az UHS-II V90 specifikációinak, 276 MB/mp írási és 290 MB/mp olvasási sebességet kínál, amivel akár 8K felbontású mozgóképeket sem lehetetlen felvenni. A pSLC memóriaegységeknek hála tízszer olyan hosszú élettartamra számíthatunk, mint a hagyományos SD kártyák esetében. Ráadásul a gyártó 32, 64, 128, illetve 256 GB kapacitással kapható SD kártyái ellenállnak a legtöbb fizikai behatásnak csakúgy, mint a röntgen és az UV sugaraknak. Az SD egységek ára 50 és 300 dollár között változik a kapacitás függvényében.

Kép forrása: OWC

Az OWC Atlas Pro és az Atlas Pro Ultra CFexpress Type B kártyák 1700 MB/mp olvasási, 1500 MB/mp írási sebességre képesek, de az 1400 MB/mp folyamatos írási sebesség is lehetséges. Ezek a memóriakártyák is ugyanolyan ellenállóak, mint az SD-k, így a röntgen és az UV sugarak itt sem okozhatnak gondot. A gyártó ígérete szerint ezek a CFexpress egységek teljes egészében kompatibilisek a Canon, a Nikon, illetve a Panasonic fényképezőgépeivel, visszafelé kompatibilisek az XQD foglalatú olvasókkal és kamerákkal, s teljesen mértékben megfelelnek a CFexpress Type B 1.0 és 2.0 szabványnak. Az OWC mind az SD, mind a CFexpress egységeire öt éves garanciát biztosít. Az év második negyedétől kapható CFexpress memóriakártyák 256, 512 GB, illetve 1 és 2 TB kapacitással lesznek megvásárolhatók, az Ultra jelölésűek 320 és 640 GB tárhellyel is rendelhetők. Árakat egyelőre nem közöltek.

Kép forrása: OWC

Az OWC új kártyaolvasóval is kedveskedik: az Atlas FXR Thunderbolt CFexpress kártyaolvasó Thunderbolt, vagy USB-C aljzaton keresztül csatlakoztatható számítógépünkhöz, és 1500 MB/mp-et meghaladó adatátvitelt biztosít. A két éves garanciával rendelhető termák ára még nem publikus. (Forrás: petapixel.com)

Kép forrása: OWC

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...