Ezek a ProGrade eddigi leggyorsabb CFast memóriakártyái!

Mára gyakorlatilag egyértelművé vált, hogy a fényképezőgépekben és videokamerákban a microSD, az SD, illetve a CFexpress szabványok dominálnak (persze, vannak SSD-s megoldások is, de az nem memóriakártya, ugye), de azért akadnak még olyan készülékek, ahol az őskori CF (CompactFlash), illetve a CFast, CFast 2.0 szabványok vannak jelen. A ProGrade az egyik olyan márka, ami elszántan kitart a CFast mellett. Az új 320, illetve 640 GB-os „Cobalt” fantázianevű sorozat a CFast 2.0 szabványra épül, ahol 550 MB/mp az olvasási, illetve 520 MB/mp az írási csúcssebesség. A folyamatos írási tempó 470 MB/mp, ami bő 3700 Mbps-os adatsűrűségű felvételt tesz lehetővé. Az új kártyák így könnyűszerrel megfelelnek a V130 szabványnak, ahol 130 MB/mp alá sosem eshet a folyamatos felvételi sebesség.

Kép forrása: ProGrade

Nos, a gyártó mérnökei a CFast 2.0 memóriakártyákból nagyjából kihozták az elérhető maximumot, hiszen ez a formátum a SATA 3.0 csatolófelületre épít, aminek az elméleti adatátviteli csúcsa 600 MB/mp (gyakorlatilag 550-560 MB/mp-nél a leggyorsabb SATA SSD-k sem tudnak többet). És akkor még érdemes azt is fejben tartani, hogy az ezekkel a kártyákkal kompatibilis eszközök sem biztos, hogy képesek a SATA 3.0 adta lehetőségek kiaknázására.

A ProGrade Cobalt memóriakártyái hibajavító algoritmusokat is alkalmaznak írás során; a strapabírást a memóriachipek celláinak védelme is garantálja, ugyanis a vezérlőrendszer az írás során az adathalmazt egyenletesen osztja szét a teljes tárterületen. A Cobalt sorozat tagjai Röntgen-sugár biztosak, rázkódásállók, 0-70°C közt üzembiztosak. A 320 és a 640 GB-os modell decembertől kerül a boltokba, áruk 330, illetve 600 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...