Komolyak az elvárások a FujiFilm következő zászlóshajója iránt

Ha jól emlékszem, a FujiFilm 2018-ban mutatta be az X-H1-et, ami anno az APS-C-s felhozatal csúcsát jelentette. Azóta viszont igen sok víz lefolyt a Dunán, ráadásul a közben megjelent X-T4 is igen magasra helyezte a lécet. Idén tíz éves a FujiFilm X-rendszere, s májusra, hogy kellően megünnepelhessék ezt a kerek évfordulót, óriási dzsemborit szerveznek a japánok. Nagy valószínűséggel ekkor majd egy új csúcskategóriás, APS-C lapkás vázat is be fognak jelenteni. Nos, az újoncnak nem lesz könnyű dolga, hiszen az igencsak elkényeztetett felhasználók jobbnál jobb gépekhez lettek szoktatva – nagyot kell durrannia a műszaki tartalomnak!

Nem csak új, „hihetetlen” képérzékelőt kell kapnia a masinának (több rétegű, BSI CMOS), hanem gyorsnak is kell lennie (sorozatfelvétel 30+ kép/mp), de kénytelen lesz rekordokat döntögetni a mozgóképek terén is (felbontás, funkciók, képminőség) csakúgy, mint az autofókusz (pontosság, sebesség, videó alatti teljesítmény), vagy a beépített képstabilizátor teljesítményével (6,5 FÉ+). Nem árt, ha az akku is nagyobb teljesítményt nyújt – 5-600 kép egy töltéssel már elfogadható lenne. A mérnökök meríthetnének például a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás adta lehetőségek tárházából (például témafelismerés, témakövetés, zajszűrés kapcsán).

Egy továbbfejlesztett, átdolgozott kezelőfelület, jobb ergonómia, és brutális időjárás elleni védelem, no, meg még több filmszimulációs profil jelentené a torta habját! Nagy valószínűséggel a készülék már rég elkészült, esetleg a firmware finomhangolása lehet még hátra – álmodni viszont jó..

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...