Hihetetlen szupertelével jelentkezik a Nikon!

Ismét bővült a Nikon Z-rendszere, immár a természetfotózás szerelemesei is kiélhetik magukat! A Nikon újdonsága a Nikkor Z 400 mm F2.8 TC VR S, amit a legkisebb csavartól a tükörnélküli fényképezőgépekhez terveztek. Ahogyan neve is árulkodik, a Z 400 mm F2.8 TC VR S beépített képstabilizátort és telekonvertert egyaránt kínál: előbbi körülbelül 6 FÉ előnyt nyújt (a Z 9-cel párosítva), míg utóbbival 560 mm-re növelhető a gyújtótávolság (1,4-szerező) egy FÉ fényveszteséggel. A Nikkor Z 400 mm F2.8 TC VR S hozzávetőlegesen 20%-kal könnyebb F-bajonettes unokatestvérénél, ami szintén nem egy elhanyagolható részlet.

Kép forrása: Nikon

A Nikkor Z 400 mm F2.8 TC VR S régi/új – még az 1-es gépcsaládból ismert – ultrahangos AF motorral van felszerelve; a „Silky Swift Voice Coil Motor” névre keresztelt rendszer néma és nagyon gyors élességállítást tesz lehetővé, hiszen a fókuszálásért felelős lencsetagok egy igen erős mágneses mezőben lebegnek. Ez a mező olyan erős, hogy a Nikon figyelmezteti a felhasználókat, hogy lehetőleg kerüljék a pacemakeres embereket..

Kép forrása: Nikon

A Nikon Nikkor Z 400 mm F2.8 TC VR S frontlencséjén új fejlesztésű bevonat található: az úgynevezett „Meso Amorphous Coat” soha nem látott mértékű védelmet nyújt becsillanások ellen. Apropó lencsetag: a Z 400 mm F2.8 TC VR S-ben 19 csoportba rendezve összesen 25 lencsetag található, amelyek közül kettő ED, egy Super ED, kettő fluorit, illetve egy SR kialakítású (ez utóbbi a rövid hullámhosszú fényspektrumot töri: a kék árnyalatú fényt erősebben hajlítja el, mint a vörös és a zöld tartományt, ami kisebb mértékű színhibát eredményez). Az űrtechnológiát persze nem adják olcsón: a Nikon Nikkor Z 400 mm F2.8 TC VR S február végétől 14 000 dolláros áron lesz megvásárolható. Íme, a sajtóközlemény:

Sajtóközlemény

SZÁRNYALJON AZ ÚJ NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S OBJEKTÍVVEL

A Nikon örömmel mutatja be az új, teljes képméretű fix szupertelefotó objektívét beépített telekonverterrel – a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S objektívet. Gyors, f/2,8-as rekesze és lenyűgöző AF-teljesítménye rendkívüli objektívvé teszi sport-, vad- és természetfotózáshoz. Ugyanazt a lenyűgöző képminőséget kapja, 400 mm-nél és 560 mm-nél egyaránt az 1,4 telekonvertert aktiválva.

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S az első Z objektív, amely a Nikon új optikai ABS-jeladóval rendelkező Silky Swift lengőtekercsmotoros (VCM) élességállítási rendszerét tartalmazza: ez gyorsabb és halkabb automatikus élességállítást tesz lehetővé tökéletes témaérzékeléssel és -követéssel. Ráadásul ez az első Z objektív, amely rendelkezik a Nikon új Meso Amorphous bevonatával is, amely a NIKKOR történetének legjobb tükröződésgátlását biztosítja. Az új bevonat nanorészecskéknél is kisebb részecskéket tartalmaz, így jelentős mértékben csökkenthető a szellemkép és a becsillanás: tökéletesen tiszta képet eredményez olyan képeken is, amelyeken több közvetlen fényforrás van.

Kép forrása: Nikon

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S rendkívül könnyű szerkezete révén ez a szupertelefotó objektív könnyen kezelhető, és biztosítja a fényképezéshez szükséges összes előnyt a terepen. A strapabíró, tökéletesen kiegyensúlyozott objektív minden mozgó alkatrésze teljesen védve van, a hátrafelé elhelyezkedő súlypont pedig stabilabb működést biztosít. A vezérlők minden helyzetben testre szabhatók a tökéletes beállításhoz, például funkciók hozzárendelésével az objektív FN gyűrűjéhez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez az első S sorozatú fix szupertelefotó objektív, amely csatlakozik a NIKKOR Z családhoz, és új lehetőségeket nyit meg a profi sport-, vad-, és természetfotósok számára. Új, innovatív technológiája új szintre emeli az élességállítást, a kép tisztaságát és a rugalmasságot. Bármibe is kerül a felvétel elkészítése, ez az objektív lépést tart Önnel.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

 • Beépített 1,4x telekonverter: az objektív jobb oldalán lévő kapcsolóval egy mozdulattal bekapcsolható a telekonverter, és 560 mm-re bővíthető az objektív tartománya.
 • Megingathatatlan AF: az optikai ABS-jeladóval rendelkező Silky Swift VCM élességállító rendszer fenomenálisan gyors automatikus élességállítást biztosít, hatékony témaérzékeléssel és -követéssel.
 • Erőteljes képminőség: f/2,8-as maximális rekesz és gyönyörűen lekerekített háttérelmosás.
 • Objektíven belüli rázkódáscsökkentés: 5,5 lépésköznek megfelelő előnyt nyújt akkor is, ha a telekonverter be van kapcsolva, valamint a Szinkronizált VR funkció is elérhető, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja.
 • Meso Amorphous bevonat: osztályelső tükröződésgátló bevonat. Az átlós és függőleges irányból érkező véletlen fény megszüntetésével hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket.
 • Lenyűgöző részletek: Nikon ED, Super ED és SR üvegelemek ellensúlyozzák a színeltéréseket.
 • Strapabíró: az összes mozgó alkatrész körüli szigetelés távol tartja a port és a nedvességet, a Nikon fluor bevonata pedig védi az elülső elemet.
 • Kiegyensúlyozott: az objektív súlypontja hátrafelé helyezkedik el a stabilabb működés érdekében.
 • Testreszabható: funkciókat rendelhet az FN gyűrűhöz, valamint az Fn gombokhoz, az élességállító gyűrűhöz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.
 • Stabil és biztonságos: a levehető állványláb optimális egyensúlyt biztosít, ha az objektív állványra van rögzítve. A Kensington biztonsági foglalat biztosítja az objektív biztonságát.
 • Beépített szűrőnyílás: megkönnyíti a szűrők beillesztését, így még jobban kézben tarthatja a trükkös megvilágítási helyzeteket.
 • Kompatibilitás: támogatja a Z TELEKONVERTER TC-1.4 x és a Z TELEKONVERTER TC-2.0x verziók használatát.

FIGYELMEZTETÉS:

Ajánlott az óvatosság. Ne használja ezt az objektívet, ha pacemakere vagy más szívgyógyászati eszköze van. Az objektívben lévő mágneses mező az eszközök meghibásodását okozhatja. A Nikon nem vállal felelősséget az ilyen meghibásodásért, illetve a meghibásodás közvetlen vagy közvetett következményeiért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...