Rekord kapacitású CFexpress kártyák érkeztek

Az Angelbird bemutatta az AV Pro CFexpress Mark II Type-B típusú memóriakártyáit, amelynek legnagyobb kapacitású tagja 4 TB tárhelyet kínál. Az osztrák illetőségű gyártó termékújdonságai nem csak méretben, de sebességben is az elsők közé helyezkednek: 1785 MB/mp olvasási és 1550 MB/mp írási sebességre képes a csúcsmodell, ami ráadásul 1300 MB/mp konstans írási tempót is bír. Ez már akkora adatátviteli sebesség, hogy a forrás szerint akár a 12K felbontású RAW adatfolyamot is elbírja a videofelvétel során.

Kép forrása: Angelbird

A vállalat a magas konstans adatátviteli sebességet az úgynevezett „Stable Stream” (stabil folyam) technológiával magyarázza. Sajnos, a technológia részleteire nem derül fény, de annyit tudni, hogy a memóriakártyákban egyfajta „szuper processzor” tevékenykedik, ami többek közt a melegedést és az energiaigényt felügyeli. És ez még nem minden! Az Angelbird minden kártya mellé három évig ingyenesen biztosít adatmentést (akár titoktartási szerződés aláírásával, ha épp olyan anyag lenne a leadott adathordozón), ha bármilyen fizikai, vagy szoftveres sérülés kapcsán elvesznének fájljaink.

Nyilvánvaló, hogy a cég nem a kispénzűekre szabta termékeit: az AV Pro CFexpress Mark II Type-B 4 TB-os egység 2285 euróba, azaz bő 810 000 forintba kerül. Akinek nincsen ekkora tárolási kapacitásra szüksége, az jobban jár, ha az 1 TB-os kivitelt választja, ennek ugyanis csak 610 euró (kb. 220 000 Ft) az ára. Erre tessék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.