Megérkezett a Sigma legújabb prémiumkategóriás, I-sorozatú ultra nagylátója!

Az elmúlt hetekben már több pletykában találkozhattunk a Sigma idén bejelentésre kerülő újdonságaival, így valószínűleg sokakat nem ér meglepetésként a japán gyártó legújabb lencserendszerének, a 20 mm F2 DG DN | Contemporary-nak bejelentése. Az L-bajonettel és Sony E véggel rendelhető újdonság a Sigma prémiumkategóriás objektívjeinek családját bővíti: az I-sorozat tagjai kompakt méretükkel, magas kivitelezési minőségükkel és nem utolsósorban kiváló képminőségükkel vonzzák magukra a figyelmet.

Kép forrása: Sigma

Csakúgy, mint többi családtagja, így a Sigma 20 mm F2 DG DN | C is alaptartozékként kapja a napellenzőt és az igényes kivitelezésű, mágneses fém lencsevédő kupakot (LCF62-01M), ami még elegánsabb megjelenést és gyorsabb használatot tesz lehetővé. A 370 grammot nyomó, 70 x 72,4 mm terjedelmű objektív optikai formulája tizenegy csoportba rendezve összesen 13 lencsetagot tartalmaz, ahol 1 db FLD, 1 db SLD, illetve 3 db aszférikus kialakítású. A belső élességállításért egy fürgén és némán dolgozó léptetőmotor felel, ami filmkészítés során is megfelelő fókuszálást garantál.

A Sigma újdonsága – természetesen – kompatibilis a fényképezőgépek képkorrekciós funkcióival (peremsötétedés, geometriai torzítás, színhiba stb.), illetve a gyors fókuszmódokkal, arc- és szemérzékeléssel. A lencsetagok a gyártótól megszokott Super Multi-Layer Coating bevonata mellett az úgynevezett Nano Porous Coating kezelésnek is alá lettek vetve. Ezek csökkentik a becsillanások és a szellemképek előfordulását, illetve növelik a kontrasztot.

Az objektív tubusán az elektromechanikus élességállító gyűrűn kívül megtalálható a blendevezérlő gyűrű, illetve AF/MF kapcsoló is. Az L-bajonettes változatnál lineáris és nemlineáris fókuszgyűrű működés közül is választhatunk. Bár maga a lencserendszer nem rendelkezik az Art család tagjainál alkalmazott időjárás elleni szigeteléssel, a bajonettet itt is védett, tehát por és nedvesség ott nem juthat be a rendszerbe. A Sigma 20 mm F2 DG DN | C is kompatibilis a gyártó USB DOCK UD-11 dokkolójával, tehát a firmware frissítése, illetve bizonyos paraméterek átállítása, finomhangolása a fotós által is elvégezhető.

A kilenc darab, lekerekített alakú lamellából felépített írisz nyílását F2.0 és F22 közti értékekre állíthatjuk 1/3 FÉ lépésekben. A legkisebb tárgytávunk 22 cm lehet, a szűrőmenet átmérője 62 mm, a legnagyobb nagyítási arány 1:6,7-hez. A full frame szenzorokat is kirajzoló optika látószöge 94,5°, amivel már kisebb csoportokat is lefényképezhetünk. A Sigma 20 mm F2 DG DN | Contemporary ára idehaza bruttó 249 990 Ft lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...