A Cooke egy teljes sor új Cine objektívet mutatott be – az áraktól le fogsz térdelni!

Megjelent és rendelhető a Cooke új Cine sorozata, az S8/i, ami összesen hét új, a filmkészítésre optimalizált lencserendszerből áll. Az újdonságok PL-bajonettel érkeznek, különlegességük, hogy kategóriájukon belül kompakt és könnyű felépítésűek. Év végéig a gyártó összesen 16-ra szeretné emelni e sor létszámát, jelenleg hétféle gyújtótávolság vásárolható meg, ahol mindegyik T1.4-ről indul: 25, 32, 40, 50, 75, 100, valamint 135 mm állnak rendelkezésünkre.

Kép forrása: cookeoptics.com

A majd összesen 16 tagból álló S8/i szériával a 18-350 mm közötti tartományt fedhetjük le, feltéve, ha lesz rá elég pénzünk, ugyanis a full frame méretű szenzorokat is kirajzoló objektívek darabja kb. 11,8 millió forintba fáj. Szóval, aki a teljes sort be szeretné magának biztosítani, annak jó 200 millió forintot kell félretennie a vásárlásra.. A Cooke jelentős gyárbővítést hajtott végre, hogy leendő vásárlóit a lehető legrövidebb időn belül elláthassa ezekkel a gyöngyszemekkel. Bár az üvegtagok csiszolásával sosem voltak kapacitásbeli gondok, az összeszerelés mindig is szűk keresztmetszetet jelentett, hiszen nem egy olyan objektív szerepel a terméklistán, aminek összeszerelése akár több napig is eltart. A Cooke-nál minden kézzel készül! A bővítés előtt gyakoriak voltak a hosszas várólisták.

Kattints! (Forrás: cookeoptics.com)

Az S8/i széria tagjai teljesen új optikai formulákra épülnek, így kompakt és könnyű kivitelűek lehetnek. Az újdonságok a fókuszhúzók kedvencei lehetnek majd, ugyanis olyan lágyan és simán működik az élességállítás, hogy az apró fókuszálási hibákat észre sem lehet venni felvétel közben. Az erős kontraszt a viszonylag kis felbontóképesség ellenére azt a hatást kelti, mintha magas lenne a felbontás, ugyanakkor a bőr mintázata kellően lágy marad. A mai modern, nagy felbontású képérzékelők hozzák ki igazán az S8/i széria tagjainak „organikus” jellegét.

Mindegyik objektív aszférikus lencsetagokból áll, a /i jelölés pedig azt jelenti, hogy az objektív a blende- és a fókuszértéket a váz felé közvetíti csakúgy, mint a torzítás és a peremsötétedés adatait. Jelenleg még csak hét optika áll rendelkezésre az összesen 16 tervezettből, de a 25, 32, 40, 50, 75, 100, valamint a 135 mm-es példányokon kívül év végéig elérhetővé válnak majd a 18, 21, 27, 35, 65, 85 makró, 180, 250, valamint 350 mm-es változatok is. A PL-foglalatba illeszthető objektíveket a megfelelő adapterrel MILC fényképezőgépekre is fel lehet csavarni. Bővebb infó a gyártó honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.