A Nikkei szerint a fotóipar a fellendülés jeleit mutatja

Úgy tűnik, a fotóipar lassan kezd magához térni – legalábbis a Nikkei szakemberei úgy látják, hogy a piac a fellendülés jeleit mutatja. Egy mondhatni érdekes cikk látott napvilágot, amiben arról olvashatunk, hogy mi okozhatja az újjáéledést, avagy melyek azok a jelek, amik reményre adnak okot. A digicame-info.com a következő összefoglalót készítette erről az írásról:

  • Az okostelefonok kameramoduljainak rohamos fejlődése miatt közel tíz éve hanyatló fotóipar a fellendülés jeleit mutatja. A digitális fényképezőgépek globális forgalma 2021-ben éves szinten 16%-kal nőtt, ami négy év óta az első növekedés. Úgy tűnik, hogy elsősorban a professzionális gépek és az instant fotómasinák után nőtt a kereslet.
  • A Canon és a Sony mellett végre a Nikon is nyereséget könyvelhet el; a FujiFilm megháromszorozta a középformátumú GFX rendszerének eladásait.
  • De mivel magyarázható a csúcskategóriás fényképezőgépek iránti kereslet növekedése? A CIPA szerint azért, mert egyre többen várnak el magasabb minőséget, egyre több emberben nő az igény a jobb és szebb képek alkotása iránt, s egyre jobban terjed a közösségi média, ahová ezek a fotók felkerülnek.
  • A FujiFilm újjáélesztette a filmes fényképezőgépek népszerűségét, és keresletet ébresztett az „emo fotózás” iránt, ami elsősorban a tizenévesek és a 20-as éveikben járó fiatalok köreiben népszerű. Az „Instax Mini Evo” csúcsmodell hazai (Japán) értékesítési volumene több mint kétszerese a tervezettnek. (Forrás: mirrorlessrumors.com)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...