Láttál már ilyet? Ez a memóriakártya beépített USB-C aljzattal rendelkezik!

Az Uniport Solutions egy igen érdekes termékötlettel állt elő: olyan memóriakártyát kínálnak, amely beépített USB-C aljzatot is tartalmaz. Az X-Driver névre keresztelt egység egy CFexpress Type B típusú memóriakártya 128, 256, illetve 512 GB kapacitással. Használata megegyezik a hagyományos CFexpress Type B egységekével, ugyanakkor nem igényel külön kártyaolvasót az USB csatlakozásának hála: miután befejeztük a fotózást, a filmfelvételt, vegyük ki a kártyát a gépből, majd csatlakoztassuk számítógépünkhöz a gyors USB-C csatlakozón keresztül és olvassuk be, másoljuk át a fájlokat – kész! Pechünkre még nincs kereskedelmi forgalomban az X-Driver, ugyanis a fejlesztők még közösségi befektetőket keresnek rá az indiegogo.com oldalon.

Kép forrása: Uniport Solutions indiegogo.com oldala

„Bemutatkozik az X-Driver, a CFexpress Type B formátumú memóriakártya beépített USB-C porttal. Az X-Driver a tökéletes ’minden az egyben’ eszköz médiafájljaink tárolására, illetve a fájlok számítógépre, táblagépre, vagy telefonra való átvitelére.” – olvasható a fejlesztői oldalon. Egyelőre működő prototípus létezik a kártyából, további pénzforrásokra van szükség a továbbfejlesztéshez és a tömeggyártáshoz többféle kapacitással. A csapat célkitűzése 20 000 dollár, amiből eddig már 1842 be is folyt – még 23 nap van hátra a támogatási időszak lezártáig, szóval jó esély van a megvalósításra.

Az X-Driver maximális olvasási és írási sebessége 1700 MB/mp; a kártyák egyébként PCIe SSD elven működnek. A termák 29,8 mm széles, illetve 38,5 mm hosszú, azaz pont akkora, mint egy hagyományos CFexpress Type B kártya. Az egységeket műanyagból és rozsdamentes acélból kialakított tokkal szállítják majd. A prototípus kompatibilitási tesztjei során eddig jó eredmények születtek, ami nem is csoda, hiszen a mérnökök az implementált szabványokat maradéktalanul tartják. Támogatóként a véglegesített kereskedelmi árnál 20%-kal olcsóbban juthatunk hozzá a memóriakártyákhoz: 144, 240, illetve 384 dollárt kell befektetni a 128, 256, illetve az 512 GB-os variánsért. Bővebb infó itt található a projektről.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.