Teljesen új lehetőségeket nyit meg előttünk az Insta360 Sphere!

Az Insta360 ezúttal olyan 360°-os kamerát mutatott be, amit drónokra szerelhetünk fel, így olyan lehetőségeket kínál filmkészítőknek, amik korábban elképzelhetetlenek lettek volna! Insta360 Sphere névre hallgat a gyártó legújabb kamerája, ami a DJI Mavic Air 2 és Mavic Air 2S drónjaival kompatibilis. A „láthatatlan drón kamerával” olyan felvételeket készíthetünk, ami korábban nagyon körülményesen, vagy egyáltalán nem lett volna kivitelezhető. Például olyan hatásokat érhetünk el vele (az utómunka során), amiket egyébként csak egy nagyon tapasztalt, profi drónpilóta készíthetett volna.

Kép forrása: Insta360

Az Insta360 Sphere két 360°-os kamerából és egy keretrendszerből áll, amit a fentebb említett drónokra szerelhetünk fel. Az Insta360 elmondása szerint a Sphere nem befolyásolja a drónok strukturális integritását, és nem akadályozza a GPS adatfolyamot, illetve a távirányítást sem. Ahogyan azt már a korábbi Insta360 kameráktól megszokhattuk, az utólagos szerkesztéssel akár olyan különleges képi hatásokat érhetünk el, amik látszatra megcáfolják a fizika törvényeit.

Kép forrása: Insta360

Érdekessége a Sphere rendszernek, hogy képes a drónt teljesen „láthatatlanná” tenni, azt a felvételen nem fogjuk látni. Az Insta360 „varázslatos” szoftvereinek hála repülés közben teljes egészében a drón röptetésére koncentrálhatunk, hiszen a kívánt látványt az utómunka során kedvünk szerint alakíthatjuk (a 360°-os látószögű kamerák mindent is vesznek a felvétel során). Az 5,7K felbontású kamerák egy akkutöltettel 48 percig bírják; álló- és mozgóképeket is rögzíthetünk a folyamat során. Az akkumulátort 100 perc alatt tölthetjük fel az USB-C aljzaton keresztül.

Kép forrása: Insta360

Az Insta360 Sphere beépített képstabilizációs rendszerrel rendelkezik (FlowState), ami tökéletesen végzi a dolgát – jelen esetben a rendszert kiemelten a repülés során előforduló mozgásokra optimalizálták. Az Insta360 Speher mától rendelhető, ára 430 dollár. Bővebb infó a gyártó honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...