Újabb moduláris 360°-os kalandkamerát dobott le elénk az Insta360!

Ha gömbkamerákról van szó, akkor az Insta360 az egyik legismertebb szereplője a piac e szegmensének. A gyártó most egy újabb, moduláris kamerával lepte meg rajongóit: az Insta360 ONE RS az elődmodellnél izmosabb magegységgel, 48 MP-es felbontással ejt ámulatba.

Kép forrása: insta360.com

A készülék alapvetően három részből áll: a központi „magból” (jelfeldolgozás), az objektív egységből (jelenleg háromféle létezik), illetve az akkumulátorból, amit alulról lehet felcsatolni az összekockázott rendszerre. A kalandkamerát egy mozdulattal 360°-os rendszerré alakíthatjuk, vagy vissza. Az Insta360 ONE RS-hez egy új fejlesztésű, nagyteljesítményű 4K Boost optikát csatolhatunk, amiben egy 1/2”-os, 48 MP felbontású CMOS érzékelő lapul. Ezzel az optikai egységgel nagylátószögű felvételeket készíthetünk Pazar részletgazdagsággal.

Kép forrása: insta360.com

A továbbfejlesztett CPU egység jó minőségű hangot, még hatékonyabb képstabilizációt ígér – immár kamerán belül, külső szoftveres beavatkozás nélkül élvezhetjük a gyártó saját FlowState technológiáját. És hogy még nagyobb sikere lehessen a moduláris rendszernek, az új elemek kompatibilisek az Insta360 korábbi kamerájával a ONE R-rel is! A kompatibilitás oda-vissza él, így a ONE RS-re a már meglévő, például az 5,7K 360 optikát, vagy az 5,3K 1”-os nagylátószögű objektív-egységet is felcsatolhatjuk.

Kép forrása: insta360.com

Az újdonság modularitása ellenére vízálló, így akár öt méteres mélységig is magunkkal vihetjük külön búvártok nélkül (IPX8 besorolású szigeteléssel rendelkezik). Az új 4K Boost optikát atlétáknak, kalandvágyóknak és tartalomkészítőknek találták ki: 4K-ban 60 fps a csúcs, de 48 MP-es állóképeket is készíthetünk vele. Az F2.4-es optika ekvivalens 16 mm-es látószöget kínál, és kétféle működési móddal rendelkezik: Active HDR az egyik, illetve 6K Widescreen a másik. Előbbivel szellemképek nélküli HDR felvételeket lőhetünk, míg utóbbi a szenzor teljes szélességét kihasználva „mozivászonra” kívánkozó 2,35:1 képarányt nyújt.

Kép forrása: insta360.com

Az új ONE RS magjában beépített plusz egy mikrofon található, a WiFi modulja 50%-kal gyorsabb a korábbinál, van Instant Zoom funkciója, amivel digitálisan 2,7-szeresére nagyítható a kép. A gyorsmenüvel könnyebb és gyorsabb hozzáférésünk van a legfontosabb funkciókhoz, de a kamera felfogató rendszerét is átdolgozták a mérnökök, ahol immár egy gyorsretesz könnyíti meg a modulok cseréjét. Az Insta360 ONE RS már előrendelhető, ára kiépítéstől függően 300-550 dollár között mozog. Erre tessék kattintani.

Kép forrása: insta360.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...