Kompakt méretű ultra nagylátó zoomobjektív jött a Sigma istállójából

A Sigma bemutatta 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary névre keresztelt ultra nagylátószögű lencserendszerét, amit a 36 x 24 mm-es képérzékelők kirajzolására terveztek. A belső zoomolású, belső élességállítású, tehát a gyújtótávolság megválasztásakor és fókuszáláskor méretét nem változtató objektív tubusában tizenegy csoportba rendezve összesen 16 lencsetag található, melyek közül öt FLD, négy pedig aszférikus kialakítású. Az élességállításért egy léptetőmotor felel, ami némán és fürgén végzi a dolgát. A csupán 450 grammot nyomó, 77,2 x 100,6 milliméter kiterjedésű objektív szűrőmenetének átmérője 72 mm. A többrétegű bevonatokkal ellátott lencsefelületek a szellemképeket eliminálják, és a kontrasztos képet garantálják.

A Sigma 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary kompatibilis a vázak képkorrekciós funkcióival, így kihasználhatjuk JPEG-ben való fényképezéskor a peremsötétedés, a geometriai hibák, illetve a CA korrekcióját. A lencserendszerrel használható továbbá a DMF és az AF+MF fókuszfunkció, de válthatunk lineáris és nem-lineáris kézi élességállítási módok között is. A Sigma újdonsága – természetesen – kompatibilis a gyártó USB dokkolójával (USB DOCK UD-11), azaz a finomhangolásokat és a firmware frissítését otthonunk kényelmében is elvégezhetjük rajta.

A 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary blendéjének íriszét kilenc lekerekített lamella alkotja, ami kifejezetten kellemes bokeh-t eredményez. A gumigyűrűvel körbevett masszív bronz bajonett biztosítja a csepp és por elleni szigetelést. Mind L-bajonettel, mind pedig Sony E véggel kapható a 107-75,4°-os látószögtartományt nyújtó objektív. Gyári tartozékként jár mellé a két védőkupak (LCR II és LCF-72 III), illetve a virágszirom alakú Napellenző (LH756-01). A termék itthoni bruttó kiskereskedelmi ára 349 990,- Ft.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...