Három új, APS-C lapkás gépre tervezett optikát mutatott be a Sony

Erre a bejelentésre már valószínűleg sokan vártak: a pletykákkal töltött hetek után végre kézzelfogható közelsége került három olyan objektív, amit a Sony mérnökei az APS-C méretű lapkával szerelt MILC fényképezőgépekre terveztek. Konkrétan ezekről a termékekről van szó: 10-20 mm F4 PZ G, 15 mm F1.4 G, 11 mm F1.8. Lássuk, melyik milyen paraméterekkel rendelkezik:

Kép forrása: Sony

10-20 mm F4 PZ G:

Ahogyan az már nevéből is kiderül, ez az ekvivalens 15-30 mm tartományú lencserendszer elektronikus zoomolású (PZ), és a teljes spektrumában F4-ről indul. Ráadásul „G” jelölésű, ami a magasabb minőségű (de még nem csúcskategóriás) darabokra jellemző. A terméket kifejezetten vloggereknek tervezték, így az sem csoda, hogy ez a valaha készített legkisebb ultra nagylátószögű zoomobjektívje a Sony-nak. Nyolc csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetaggal találkozhatunk a tubusában (kettő ED, három aszférikus, egy pedig ED aszférikus kialakítású). A legkisebb tárgytávja 13 cm, a legnagyobb nagyítása 0,18-szoros. Az élességállításért egy lineáris motor felel; a fókuszlégzése minimális, és a fókusz és a zoom belsőleg történik, tehát a hossza konstans. A 175 grammos, nem egészen parfokális objektív júliustól lesz megvásárolható 750 dolláros áron.

Kép forrása: Sony

15 mm F1.4 G:

Gyönyörű bokeh-t ígér ezzel az objektívvel a gyártó, ami nem is csoda, hiszen F1.4-ről indul a móka. Három aszférikus, egy ED és egy Super ED lencsetag garantálja a kiváló képminőséget. A legkisebb tárgytáv 17 cm, a legnagyobb nagyítás 0,15-szörös, az élességállításért pedig két lineáris motor felel. A fókuszlégzés minimális, így a fókuszhúzások nem változtatnak a látószögön. A 219 grammos lencserendszer 66,6 x 69,5 mm terjedelmű, és rendelkezik blendevezérlő gyűrűvel is. Ez az objektív szigetelt, azaz védett a por és a vízcseppek ellen. 750 dollárért júliustól vehetjük meg.

Kép forrása: Sony

11 mm F1.8:

A felsorolás legkisebb tagja a 11 mm F1.8, amiben három aszférikus, valamint három ED lencsetag gondoskodik a szép képminőségről. A legkisebb tárgytáv csupán 12 cm, a legnagyobb nagyítás 0,2-szeres. A filmfelvételekre optimalizált lencserendszerben szintén két lineáris motor felel az élességállításért, ami gyors és teljesen néma. Csekély fókuszlégzést ígér itt is a Sony, ami szintén fontos a filmkészítők részére. A 181 grammos objektív 66 x 57,5 mm terjedelmű. Ezt a terméket 550 dolláros áron szerezhetjük be júliustól.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...