Megérkezett az OM System profi makró optikája, amivel akár 8x nagyítás is elérhető!

Korábban maga az OM Digital Solutions jelentette be ennek az optikai remekműnek a fejlesztését, de akkor még nem tudhattuk, mikorra érkezik majd meg a boltok polcaira az M.Zuiko Digital ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO. Most viszont itt van, szinte már kézzelfogható ez a lencserendszer, amivel akár négyszeres (full frame-re vetítve nyolcszoros) nagyítás is elérhető az OM System 1,4x, illetve 2x telekonvertereinek közreműködésével. Pár napja volt róla szó, hogy várhatóan vastag ceruzával írják a termék árcéduláját, de szerencsére azért annyira nem vészes a helyzet: idehaza bruttó 599 990,- forintért lehet majd megvásárolni.

Az M.Zuiko Digital ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO természetesen védett az időjárás viszontagságaitól, szigeteléseinek hála por-, csepp- és fagyálló lehet (IP53 besorolású). A beépített képstabilizátor önmagában 5 FÉ előnyt nyújt a fotósnak, de ha olyan OM System vázon használjuk az objektívet, aminek saját, beépített IS egysége is van, akkor akár 7 FÉ előnyt is elérhetünk a stabilizáció nélküli fotós szettekhez képest.

A frontlencse fluorin bevonatú, ami könnyen tisztítható, hiszen olaj- és víztaszító hatású. A 453 grammos tömegű, 136 x 69,8 mm terjedelmű objektív optikai formulája is lenyűgöző: 13 csoportba összesen 18 lencsetagot rendeztek a mérnökök (a lencsék közül nyolc különleges kialakítású, ezek a színszórást és az egyéb torzításokat, becsillanásokat eliminálják). Az ekvivalens 180 mm gyújtótávolság főleg rovarok és egyéb, könnyen elijeszthető téma esetében jelent nagy előnyt. A legkisebb tárgytáv még így is 22,4 cm.

A hét darab lamellából álló blende íriszét F3.5 és F22 közti értékekre lehet szűkíteni, de ismerve az M.Zuiko objektívek képminőségét, erre csak a mélységélesség növelése céljából lesz szükség. No, de lássuk, mit ír róla maga a gyártó:

Sajtóközlemény

Bemutatkozik az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektív
Az OM SYSTEM elképesztő nagyítású új objektívje a korábban a makrófotózással sem látható részleteket is a szemünk elé tárja

Az OM Digital Solutions nagy örömmel mutatja be M. Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektívjét, mely maga a tökéletes terepre való makróobjektív a tapasztalt profik és a makrófotózás iránt érdeklődők számára egyaránt. Egy első osztályú objektív, melyet az OM SYSTEM a szinte hihetetlen makrófotós élmények elérésére alkotott.

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO Mikro-NégyHarmad szabványú standard cserélhető objektív, mely akár 2x nagyításra is képes1 – mely nagyobb, mint bármely objektíven, amit valaha is készítettünk. Ez a nagyítás ráadásul tovább növelhető akár 4×2–re is a külön kapható MC-20 2x telekonverter használatával – így egy szabad szemmel szinte láthatatlan világot örökíthetünk meg.

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO objektív beépített képstabilizátor-rendszerrel rendelkezik. Ha kompatibilis vázzal együtt használjuk, az 5-tengelyes Sync-IS rendszer előnyeit is élvezhetjük, mely akár 7 lépésnyi3 zársebesség-kompenzációt is jelenthet.

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO ideális telefotó-objektív a gondtalan kültéri fotózáshoz, a természettől a tájképeken át a makrofotókig, IP534 por- és cseppállóság mellett -10°C hőmérsékletig fagyálló kivitelben. A mindössze 453 gramm5 tömegű objektív kompakt és könnyű kivitele sokoldalú és gondtalan használatot tesz lehetővé bármilyen környezetben.

Az M.Zuiko Digital ED 90mm F3.5 Macro IS PRO márciustól lesz megvásárolható a fentebb említett áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...