Megérkezett végre a Sigma új standard objektívje MILC vázakra

Csakúgy, mint szinte az összes újdonságról, így már a Sigma 50 mm F1.4 DG DN | Art jelölésű objektívjéről is olvashattunk korábban a „pletyka és szóbeszéd” rovatokban. Ma viszont hivatalosan is megérkezett ez a szépség, ami kompromisszumoktól mentes képminőséget, sebes autofókuszt, csúcsminőséget és hasznos funkciókat ígér. A Leica L- és Sony E-bajonettel megvásárolható lencserendszer mellé félkemény tokot, Napellenzőt, illetve első és hátsó lencsevédő kupakot kapunk.

A full frame szenzorokat is kirajzoló Sigma 50 mm F1.4 DG DN | Art optikai formulája a következőképp néz ki: tizenegy csoportba rendezve összesen 14 lencsetagot találhatunk az időjárás viszontagságai ellen szigetelt tubusban; az üvegelemek közül 3 db aszférikus és 1 db SLD kialakítású, amelyek a színszórást, illetve az asztigmiát, a geometriai torzítást hivatottak eliminálni. A nagy rekesznyílás ellenére a kép szélein is tökéletes marad a rajzolat: például csillagok, vagy egyéb erős fényforrások is pontszerűen jelennek meg a fotón.

A fürge élességállításért a Sigma új, úgynevezett High-response Linear Actuator, avagy gyors reagálású lineáris fókuszmotorja felel. A fókuszcsoport ráadásul egyetlen egy, kétoldalas aszférikus lencséből áll, így a motornak kis tömeggel kell megbirkóznia munka közben. Az új AF motornak és az egylencsés fókuszcsoportnak köszönhetően az objektív mérete is csökkent a dSLR vázakhoz kapható Sigma 50 mm F1.4 DG HSM | Art terjedelméhez képest, ami az újdonság tömegében (670 gramm) is visszaköszön.

A 46,8°-os látómezőt kínáló objektív F16-ig szűkíthető blendéje 11 db lekerekített alakú lamellából áll, ami kellemes háttérelmosást ígér. A Sigma 50 mm F1.4 DG DN | Art 78,2 x 109,5 mm-es terjedelméhez 72 milliméteres szűrőmenet átmérő párosul. A blendevezérlő gyűrű fokozatmentesen is működtethető, illetve reteszelhető is a dedikált kapcsolóknak köszönhetően. Az L-bajonettes variáns érdekessége, hogy a kézi élességállításnál lineáris és nem-lineáris sebességű közül választhatunk.

A Sigma 50 mm F1.4 DG DN | Art kompatibilis a Sony DMF, AF+MF módjaival, illetve a vázba programozott torzítás-korrekciókkal. Az AFL gombhoz pedig a váz menüjében rendelhetünk funkciót. További tulajdonságok: „Super Multi-Layer” bevonat, ami ráadásul a frontlencsén olaj- és víztaszító hatású, masszív bronzból kialakított bajonett, az USB DOCK UD-11-gyel való kompatibilitás (L-bajonettes verzió), „Made in Japan” minőség.

A Sigma 50 mm F1.4 DG DN | Art idehaza bruttó 399 990,- Forintért lesz megvásárolható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...