Két új izgalmas objektívvel jelentkezett a Nikon

A Nikon – a pletykáknak megfelelően – ma reggel két új, Z-bajonettes objektívet mutatott be a közönségnek. Az egyik egy „palacsinta” kialakítású, 26 milliméteres, míg a másik egy régóta várt és vágyott portréobjektív 85 milliméteres gyújtótávolsággal. Lássuk a részleteket!

Sajtóközlemény

Nikkor Z 26 mm F2.8

A Nikon ma bemutatja minden idők legvékonyabb és legkönnyebb Z sorozatú, teljes képméretű pancake objektívjét. A sokoldalú 26 mm-es gyújtótávolsággal, rövid minimális fókusztávolsággal és éles NIKKOR Z optikával ez a nagy látószögű fix objektív ugyan kicsi, de készen áll a nagy ötletekre. A fotósok egyedi perspektívából készíthetnek kiemelkedő felvételeket.

A (kb.) 125 g súlyú, mindössze (kb.) 23,5 mm hosszú, szupervékony és könnyű nagylátószögű fix objektív kiválóan alkalmas a kreatív, helyszíni fotózáshoz. Olyannyira nem feltűnő, hogy új nevet ad a diszkréciónak. Még a mellékelt bajonettes fényellenző sem növeli az objektív tömegét, és a fényellenző 52 mm-es szűrőkkel is felszerelhető, így még több kreatív lehetőséget kínál. Kis mérete ellenére ez a pancake objektív megnyugtatóan masszív felépítésű – az objektív rögzítése fémből készült, az objektívváz és az összes mozgó alkatrész tömített, hogy megvédje a portól és a vízcseppektől.

A NIKKOR Z 26mm f/2.8 egyaránt otthonosan mozog utcai jelenetek, tájképek, belső terek és sok más felvétel készítésénél, így a fotósok minden lehetőséget kreatív lehetőséggé alakíthatnak. A széles Z-bajonett az objektív széles f/2,8-as maximális rekeszével kombinálva nagyszerű teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett, és a fotósok gyorsabb záridővel rögzíthetik a mozgást a fényerő feláldozása nélkül. A közelebbi munkákhoz a fókuszálás éles, ha a fényképezőgép mindössze 20 cm-re van a témáktól – az elmosódást még közelebbi távolságból is kihangsúlyozza, így művészien szép háttérelmosódást kap. A videósok és vloggerek kihasználhatják az objektív széles látómezejét és a fókusz elnyomott légzését, hogy nagyszerű felvételeket készíthessenek, amelyek ideálisak a nagy ívű, széles felvételektől kezdve a valódi helyérzetet keltő interjúkig mindenhez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere szerint „Ez a ragyogóan sokoldalú, fix pancake objektív lehet, hogy a legvékonyabb a jelenlegi kínálatunkban – de szilárd szerkezete tiszta NIKKOR Z. Kompakt méretei és stabil teljesítménye vonzóvá teszi a diszkrét társat kereső fotósok számára, és kiválóan alkalmas általános objektívnek. Nagyszerű ár-érték arányt képvisel, és kiváló kiegészítője bármely szettnek.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 26mm f/2.8

  • 26 mm-es széles látószögű, fix pancake objektív: sokoldalú 26 mm-es gyújtótávolság (DX formátumú fényképezőgépeken 36 mm-rel egyenértékű), gyors f/2,8 rekeszértékkel. Készítsen tiszta és éles felvételeket gyenge fényben is, vagy merevítse ki a mozgalmas pillanatokat a fényerő feláldozása nélkül.
  • A Nikon Z termékcsalád legvékonyabb teljes képméretű nagylátószögű objektívje: súlya mindössze (kb.) 125 g, hossza pedig (kb.) 23,5 mm.
  • Kiváló közelkép: a mindössze 20 cm-es minimális fókusztávolság lehetővé teszi a közeli felvételek készítését, a széles rekesz pedig lehetővé teszi a felhasználók számára az elmosódás kihangsúlyozását, így művészien szép háttérelmosódást kap.
  • Strapabíró: az objektív fém rögzítése megnyugtatóan masszív szerkezetet ad ennek a vékony pancake objektívnek. Az objektívváz és minden mozgó rész tömített, hogy megakadályozza a por és a vízcseppek bejutását az objektívbe.
  • Remek társ a videózáshoz: a széles látómező és az elnyomott fókuszlégzés biztosítja, hogy a felhasználók könnyedén készíthessenek nagyszerű felvételeket.
  • Testreszabható vezérlőgyűrű: sima, csendes vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amellyel beállítható az ISO, a rekeszérték, az expozíciókompenzáció és továbbiak.
  • Szűrőzhető: A mellékelt bajonettzáras objektív fényellenzőhöz 52 mm-es szűrők csatlakoztathatók.

Nikkor Z 85 mm F1.2 S

Ma a Nikon a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S objektívvel bővíti nagy teljesítményű S sorozatú objektívjeinek kínálatát. A rendkívül gyors, f/1,2-es maximális rekesz, a gyönyörű háttérelmosás és a hihetetlenül pontos automatikus élességállítás teszi ezt a Z sorozatú tükör nélküli objektívet a legjobb fix portréobjektívvé.

A Z-bajonett bámulatos fénygyűjtő képességeinek köszönhetően a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S hihetetlen fényerőt és részletgazdagságot biztosít. Az esztétikai vezérlés új távlatait nyitja meg, ezáltal lehetőséget ad a fotósok számára, hogy újraértelmezzék, mire is képes egy portréobjektív.

A professzionális portréobjektív látványos felbontóképessége lehetővé teszi a bőrtónus és ruházat vagy smink finom részleteinek mesteri reprodukcióját. Az objektív rendkívül kis mélységélességével és krémes elmosódásával kombinálva szinte háromdimenziós minőséget kölcsönöz a képeknek. A háttérelmosás önmagában is fenséges: tökéletesen lekerekített, egyenletes átmenetekkel rendelkezik, és még a pontszerű fényforrások körül sem észlelhető elszíneződés. Életre kelti a drámai ellenfényt használó víziókat is – hatékonyan kiküszöböli a szellemképeket, a fényvisszaverődéseket és az erős fényforrásokat. Még erős fényforrások esetén is a legélesebb és legtisztább eredmények érhetők el.

Az automatikus élességállítás nagyon precíz, így a fotósok magabiztosan dolgozhatnak f/1,2-es rekeszértékkel és hajszálvékony fókuszsíkkal. A vezérlők teljesen testre szabhatók és könnyen elérhetőek, ami ideális, ha nem szeretné megtörni a témával fenntartott szemkontaktust. Emellett a masszív váz alaposan védve van, így a fotósoknak munka közben nem kell aggódniuk az objektív miatt – még poros helyeken vagy változhatatlan időjárás esetén sem.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez a 85 mm-es portréobjektív igazi korszakalkotó termék a kivételes f/1,2-es Nikon Z-bajonettes objektívek növekvő portfóliójában. A rendkívül nagy látószögű rekesz és a hihetetlen felbontóképesség az ok, amiért a Z-bajonett ehhez a típusú objektívhez készült. Mindig nehéz kizárólag műszaki adatok alapján bírálni, de izgatottan várom, hogy milyen lenyűgöző alkotásokat fognak létrehozni a szakma mesterei ezzel az objektívvel az elkövetkezendő évek során.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

  • Klasszikus 85 mm-es gyújtótávolság: divat- és művészi portrékhoz, valamint címlap- és rendezvényfotókhoz.
  • Ultragyors, f/1,2-es maximális rekesz: kiváló esztétikai vezérlést tesz lehetővé bármilyen fényviszonyok mellett. A fotósok rendkívül kis mélységélességgel dolgozhatnak, és még a legapróbb részleteket is elkülöníthetik.
  • Gyönyörű háttérelmosás: a 11 lamellás, lekerekített rekesz és a fejlett optikai kialakítás lágy és krémes elmosást eredményez, amely tökéletesen lekerekített és egyenletes átmenetekkel rendelkezik, elszíneződés nélkül – még a pontszerű fényforrások körül is.
  • S sorozatú optika: elképesztő felbontóképesség a bőrtónusok, minták és textúrák részletgazdag és pontos reprodukciója érdekében. A kép teljes területén kivételesen tiszta színeket és kontrasztot biztosít.
  • Felszabadító tisztaság: a speciális objektívelemek és a Nikon nanokristály bevonata kontrollálják a fényszórást, és megakadályozzák a szellemképek, fényvisszaverődések és becsillanások keletkezését.
  • Tűéles összetett élességállító rendszer: az objektívelemek két csoportja precíz szinkronban mozog, hogy a kívánt fókuszpont éles maradjon még akkor is, ha a témák szabadon mozognak.
  • Elbűvölő, mozifilmszerű hatás: ha videózásról van szó, a rendkívül kis mélységélesség és a gyönyörű háttérelmosás teszi tökéletessé ezt a portréobjektívet közeli felvételek készítéséhez. A videósok halk automatikus élességállítással és stabil rekeszvezérléssel dolgozhatnak.
  • Testreszabható: funkciók rendelhetők az L-Fn gombhoz és a kattintás nélküli vezérlőgyűrűhöz.
  • Strapabíró: a masszív váz csatlakozásai és gombjai alaposan védve vannak – és gumitömítés akadályozza a por, a szennyeződések és a nedvesség bejutását a bajonettzárba.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...