A Canon EOS R8 lehet a felturbózott EOS RP?

Ma reggel jelentette be legújabb termékeit a Canon, amelyek között szerepel az EOS R8 is, ami egy full frame szenzor köré épül. A masina nagyon jó csomagot alkot, afféle szteroidokon nevelt EOS RP. Tömege 461 gramm, mérete 132,5 x 86,1 x 70 mm, SD memóriakártyára menti adatainkat, 24 MP felbontás kínál, Dual Pixel AF fókuszrendszere van, DiG!C X jelfeldolgozó rendszer alakítja képpé a nyers adatfolyamot, MI alapú témafelismeréssel is kényeztet – röviden: ez lehet a tökéletes gép amatőrök számára, de profik is bátran berakhatják táskájukba másodgépnek. Lássuk, mit ír róla a sajtóközlemény:

Kép forrása: Canon

Sajtóközlemény

A Canon bemutatja a teljes képmezős EOS R termékcsalád legkönnyebb tagját

Az EOS R8 teljes képmezős megjelenítéssel tökéletes társ a kreativitás fokozásához

A Canon Europe bemutatta az EOS R8 modellt, az új, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépet, amely „megörökli” a funkciógazdag EOS R6 Mark II modell technológiáját. Az EOS RP típushoz hasonló kompakt kialakítással ez a nagy teljesítményű kombináció a fotózás/videózás szerelmeseinek és a kezdő fotósoknak egyaránt biztosítja azokat az eszközöket, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy szenvedélyüknek hódolhassanak.

A 24,2 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelővel, magas ISO-értékkel és továbbfejlesztett dinamikatartománnyal rendelkező EOS R8 fényképezőgép ideális választás portré-, esemény- és tájképfotózáshoz, amely szélesebb, s egyben művészibb perspektívát biztosít. Az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM – egy kisméretű, könnyű RF sorozatú zoomobjektív – bevezetésével együtt a termékpáros egy kompakt, mégis nagy teljesítményű eszközkészletet kínál, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy teljes képmezős formában fedezhessék fel kreativitásukat.

Kép forrása: Canon

Teljes képmezős minőség egy könnyű készülékházban
Az EOS R8 24,2 megapixeles teljes képmezős CMOS érzékelővel rendelkezik, amely az EOS R6 Mark II modellel megegyező felbontásra képes. A kategóriájában vezető érzékelő számos továbbfejlesztett funkciót kínál, beleértve a csökkentett gördülő zárat, amely 40 kép/mp sorozatfelvételt és alacsony zajszintű, akár 102400 értékű magas ISO-érzékenységet tesz lehetővé. Az EOS R8 fényképezőgép tökéletes választás olyan gyengén megvilágított környezetben történő felvételek készítéséhez, ahol a témák mozognak. A javított dinamikatartomány által erőteljes színekkel rendelkező, lenyűgöző képeket készíthetünk, a teljes képmezős érzékelő pedig kisebb mélységélességet biztosít, amely lágy hátteret hoz létre, s így a téma jobban kiemelkedhet.

A (kártyával és akkumulátorral együtt) kb. 461 g súlyú EOS R8 a Canon eddigi legkönnyebb teljes képmezős EOS R rendszerű fényképezőgépe. A 132,5 x 86,1 x 70 mm méretű fényképezőgép az EOS RP modellhez hasonló méretekkel rendelkezik, de a kompakt készülékházban számos további professzionális szintű funkció található. Az EOS R8 nagy felbontású, 2,36 millió képpontos EVF-fel rendelkezik, amely akár 120 kép/mp sebességgel is működik, és támogatja az UHS-II SD-kártya használatát. Az intuitív interfésznek köszönhetően a fényképezőgép útközben is könnyen kezelhető, a hasznos üzemmódválasztó tárcsa 12 üzemmódot kínál az állókép- és videókészítéshez, valamint egy külön kapcsolóval rendelkezik a fénykép- és a filmfelvételek közötti váltáshoz.

Kép forrása: Canon

Örökítse meg az életet mozgás közben
Az EOS R8 fejlett érzékelője teljes szélességű 4K 60p felvételeket rögzít, amelyek a 6K érzékelő adatokból túlmintavételezve éles, részletes videótartalmakat, valamint 180 kép/mp-es Full HD felvételt tesznek lehetővé lassított videókhoz. A fényképezőgép támogatja a Canon Log 3 10 bites YCbCr 4:2:2 H.265 belső rögzítési funkciót, amely nagyobb dinamikatartományt és további rugalmasságot kínál az utómunkálatok során. Alternatívaként a HDR PQ és a HDR Movie módok is kiválaszthatók, amely tiszta HDMI-továbbítást eredményez a kompatibilis eszközökre.

A mozgóképfelvétel közbeni fókuszlégzés leküzdése érdekében az EOS R8 rendelkezik egy olyan funkcióval, amely a fókusztávolság beállításakor kompenzálja a látószög változását. A fényképezőgép emellett meghosszabbított, akár kétórás normál videofelvételi időt is biztosít1, amely ideális vlogok rögzítéséhez vagy rendezvényeken történő felvételkészítéshez.

Kép forrása: Canon

Az EOS R5 és EOS R6 Mark II modelleknél is megjelenő Dual Pixel CMOS AF II fókuszálással az EOS R8 mindössze 0,03 másodperc alatt képes fókuszálni2 még 40 kép/mp sebességnél is, elektronikus zárral. Ez az intelligens rendszer számos témát – köztük állatokat, járműveket és embereket – felismer és követ, valamint fej-, arc- és szemfelismerést is kínál a precíz fókuszálás érdekében. A még pontosabb vezérlésért arra is lehetőség nyílik, hogy kiválassza, melyik szemet helyezze előtérbe. A témák ilyen széles skálája alapján történő felismerés leegyszerűsítése érdekében a felhasználók választhatják az automatikus beállítást, amely a kép összetétele alapján választja ki a témát. Ez a teljesítmény gyenge fényviszonyok mellett akár -6,5 EV értékig is terjedhet.3

Fokozott csatlakoztathatóság
A beépített 2,4 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth csatlakoztathatóságnak4 köszönhetően a felhasználók könnyedén megoszthatják munkájukat és használhatják a Camera Connect alkalmazást, a WPA/WPA2/WPA3-Personal hitelesítés pedig biztonságos kapcsolatot biztosít. Az iPhone-tulajdonosok számára az EOS R8 modell iOS MFI tanúsítvánnyalTM 5 rendelkezik, ami lehetővé teszi a közvetlen letöltést és működtetést. Az EOS R8 webkameraként is használható az USB video eszközosztály (UVC)/USB audio eszközosztály (UAC) támogatás révén. Az image.canon előfizetéssel rendelkező felhasználók kihasználhatják a Neurális Hálózati Képfeldolgozó Eszköz6 nyújtotta előnyöket a továbbfejlesztett zaj- és „moiré”-effektus csökkentéshez, amely természetes megjelenésű JPEG és HEIF képeket eredményez.

Kép forrása: Canon

A Canon az image.canon oldalt is frissítette, így használata számos új felhasználó számára vált elérhetővé az Adobe® Lightroom® film és vállalati támogatással, amely többek között a Frame.io és a Google Photo fiókokkalTM 7 biztosít megfelelő kompatibilitást.

Kicsi, könnyű zoom funkció mindennapos használatra
Az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM egy kicsi és könnyű objektív 2-szeres zoommal és 24-50 mm-es gyújtótávolsággal, amely kiváló választás a fotózási és videózási készségek fejlesztéséhez – különösen portrék, belső terek vagy utazások rögzítésekor. Fejlett, akár 4,5-fokozatú képstabilizációt kínál, amely 7-fokozatra növelhető, ha beépített képstabilizátorral (IBIS) ellátott EOS R fényképezőgéphez csatlakoztatjuk, így az alkotók és a fotósok gyenge fényviszonyok mellett is készíthetnek videókat és állóképeket, állvány használata nélkül. Az STM fókuszáló motor gyors és csendes, a személyre szabható lencsevezérlő gyűrű pedig külön vezérlést biztosít, amellyel a felhasználók különböző üzemmódok között válthatnak, így profi módon készíthetnek fénykép- és filmfelvételeket. Az RF foglalat előnyeit kihasználva az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM az EOS R sorozatú fényképezőgépekkel együtt használva a fényképezőgépen belüli képjavító funkciók széles skáláját támogatja, beleértve a pásztázást jelenetmódban és a fókuszlégzés korrekciót filmfelvételek készítésénél.

További részletek az EOS R8 modellről www.canon.hu/cameras/eos-r8/ találhatók, az RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM objektívről pedig www.canon.hu/lenses/rf-24-50mm-f4.5-6.3-is-stm/ érhetők el.

Az EOS R8 főbb jellemzői:

  • Teljes képmezős 24,2 megapixeles CMOS érzékelő
  • Teljes szélességű 6K túlmintavételezett 4K 60p videófelvétel és 180 kép/mp-es Full HD felvétel
  • A nagy felbontású, 2,36 millió képpontos EVF akár 120 kép/mp-es maximális frissítési sebességgel működik
  • Intelligens témafelismerés állatok, járművek és emberek számára
  • Wi-Fi és Bluetooth a folyamatos kapcsolat biztosítása érdekében

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM főbb jellemzői:

  • 2-szeres standard zoomobjektív, amellyel 24 mm-től kezdődően széles látószögű terület fedhető le
  • Optikai képstabilizálás akár 4,5-fokozatig
  • Akár 7 fokozat az OIS x IBIS koordinált vezérlésével
  • Vezércsavar-típusú STM sima film autofókuszhoz (AF)
  • Kompakt és könnyű, könnyen használható kialakítás
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...