Búcsú az EOS M-től: íme, az EOS R50!

Valljuk be, az EOS M rendszernek már akkor meg voltak számlálva napjai, amikor megjelent az első EOS R fotómasina! Minek tartana két különböző MILC rendszert kínálatában a Canon, ha már a sokkal fejlettebb EOS R-ben is elérhető egy ideje az APS-C méretű szenzor? Oké, nagy az RF-bajonett, de annyira nem, hogy ne lehessen kellően pici vázat építeni mögé. Nos, az EOS R50 pont ilyen, azaz ötvözi az EOS M és az EOS R előnyeit. Lássuk, mit ír róla a Canon sajtóközleménye:

Kép forrása: Canon

Sajtóközlemény

Emelje tovább tartalmai színvonalát a Canon legújabb EOS R rendszerű tükör nélküli fényképezőgépével!

Az EOS R50 egy kicsi és könnyen kezelhető APS-C tükör nélküli fényképezőgép, amelyet kifejezetten tartalomkészítők számára terveztek

A Canon Europe ma bejelentette új EOS R50 modelljét, amely tökéletes belépő az EOS R termékcsaládba, különösen azon tartalomkészítők számára, akik az okostelefon nyújtotta lehetőségekről szeretnének szintet lépni. Ez a sokoldalú fényképezőgép egyaránt alkalmas 4K videofelvételek és éles állóképek készítésére, valamint páratlan minőségű hangok rögzítésére képes. A könnyen kezelhető interfész, az egyszerűsített ergonómia és a továbbfejlesztett, új, automatikus üzemmódok professzionális felvételeket biztosítanak. Az EOS R50 modell tökéletes minden olyan feltörekvő tartalomkészítő számára, aki egy olyan fényképezőgépet keres, amelynek segítségével mind az állóképek, mind a videófelvételek terén még tovább finomíthat stílusán. Az EOS R50 bevezetésével egy időben jelenik meg az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM modell – egy kompakt teleobjektív, amelyet kifejezetten az EOS R sorozat APS-C fényképezőgépeihez terveztek.

Kép forrása: Canon

Felvételek készítése könnyedén
Az EOS R50 modellt – könnyű súlyú kialakításának és kényelmes fogásának köszönhetően – az aktív tartalomkészítők bárhová magukkal vihetik. Készítsen felvételeket bármilyen szögből a változtatható szögű érintőképernyővel – magasan, alacsonyan vagy a fényképezőgépet saját maga felé fordítva a vlogoláshoz és a szelfikészítéshez. Az érintőképernyős interfész, az elektronikus kereső és a kezelőszervek egyszerűsített elrendezése szinte ösztönössé teszi a fényképezőgép használatát.

A kreatív asszisztens funkció automatikusan felajánlja az ideális beállításokat a különböző jelenetekhez, míg a kreatív sorozatfelvétel többféle megjelenést biztosít minden egyes képhez. Így az EOS R50 ideális mindazok számára, akik még nem ismerkedtek meg a tükör nélküli fényképezéssel, és olyan fényképezőgépet keresnek, amellyel saját tempójukban fejleszthetik képességeiket.

Kép forrása: Canon

Alkosson professzionális szintű felvételeket
A nagy felbontású, 24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő valódi mélységélesség-szabályozást kínál – éles, részletes állóképeket készít gyönyörűen elmosódott háttérrel, és 6K-ról túlmintavételezett UHD 4K 30p felbontású videókat rögzít. A fényképezőgépen belüli automatikus képegyesítés funkció garantálja a megfelelő fókuszt, amikor a témákat közelről rögzítik. A fényképezőgép csökkentett digitális zajt bocsát ki és ellenőrzött fénypontokat is kínál éjszakai felvételek készítésekor, valamint nagyobb kontrasztot széles dinamikatartomány esetén.

Az EOS R50 még több lehetőséget nyújt a felhasználók számára – tovább bővítve kreativitásukat – a Dual Pixel CMOS Auto Focus II funkció használatával, amely felismeri és követi az embereket, állatokat és járműveket, hogy gyorsan fókuszálhasson a témákra, még akkor is, amikor azok mozognak. Ezt 12 kép/mp sebességű sorozatfelvétel funkció támogatja elektronikus első redőnnyel és 15 kép/mp sebességű csendes elektronikus redőnnyel, hogy az alkotók soha ne maradjanak le egyetlen pillanatról sem.

Kép forrása: Canon

Az RF objektívekkel való kompatibilitás és az EF objektív-tartomány elérhetősége egy adapter segítségével bármilyen felvétel készítését lehetővé teszi. Az ultraszéles látószögtől a szuper teleobjektívig, a sokoldalú zoomoktól a fix objektívekig – az EOS R50 következetesen művészi eredményeket nyújt.

A többfunkciós, kiváló minőségű vakupapucs segítségével a vloggerek könnyen csatlakoztathatnak külső tartozékokat, például mikrofont, amely ellenállóbb a zavaró zajokkal szemben, mintha azt kábelen keresztül csatlakoztatnák. A többfunkciós vakupapucs arra is használható, hogy a fényképezőgépből új tartozékokat tápláljanak, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak útközbeni tartalomkészítéskor nem kell az energiagazdálkodással bajlódniuk.

Zökkenőmentes csatlakozás és megosztás
A fényképezőgép lehetővé teszi az ambiciózus tartalomkészítők számára, hogy a határokat úgy léphessék át, hogy közben ne szakadjon meg a kialakult „flow”. A zökkenőmentes Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat1 lehetővé teszi a képek és filmfelvételek átvitelét a Camera Connect alkalmazás segítségével az azonnali megosztás és távoli felvételkészítés érdekében. A vlogoláshoz vagy csoportképek készítéséhez tökéletes Bluetooth-kapcsolat pedig lehetővé teszi a BR-E1 távvezérlővel vagy okostelefonnal történő egyszerű vezérlést képek készítéséhez vagy a felvétel indításához és leállításához. Az EOS R50 webkameraként is használható UVC/UAC segítségével USB-kapcsolaton keresztül, ami nem igényel további szoftvert, így professzionális minőségű élő közvetítések és videokonferenciák bonyolíthatóak le.

Kép forrása: Canon

A Canon az image.canon oldalt is frissítette, így használata számos új felhasználó számára vált elérhetővé az Adobe® Lightroom® film és vállalati támogatással, amely többek között a Frame.io és a Google Photo fiókokkalTM 2 biztosít megfelelő kompatibilitást.

Tökéletes zoomobjektív útközbeni használatra
Az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM egy kompakt és sokoldalú (kb. 3,8-szoros) RF zoomobjektív, amely ideális távolabbi témák megörökítéséhez vagy előnyös megjelenésű portrék készítéséhez – a téma elkülönítésével és elmosódott háttérrel. A képstabilizátornak köszönhetően a felhasználók állvány nélkül is éles fotókat készíthetnek, az STM fókuszrendszer pedig sima és csendes autofókuszálást tesz lehetővé, amely tökéletes a videókészítéshez. Az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM objektív tökéletesen alkalmas utazások, sportok és háziállatok fotózására. Olyan felhasználók számára készült, akik különböző beállításokkal szeretnének kísérletezni, és ezáltal bővíteni hatókörüket. Az objektív tökéletes kiegészítője az EOS R50 fényképezőgépet és az RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM fókuszrendszert használóknak.

További részletek az EOS R50 modellről www.canon.hu/cameras/eos-r50/ találhatók, az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM objektívről pedig www.canon.hu/lenses/rf-s-55-210mm-f5-7.1-is-stm/ érhetők el.

Az EOS R50 főbb jellemzői:

  • 24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő
  • Új továbbfejlesztett automatikus üzemmódok
  • Dual Pixel CMOS Auto Focus II
  • 3” változtatható szögű érintőképernyő
  • UHD 4K 30p felbontású videó 6K-ról túlmintavételezve

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM főbb jellemzői:

  • RF-S teleobjektív zoom (kb. 3,8-szoros), amely 88-336 mm-nek megfelelő teleobjektív-tartományt fed le teljes képmezős formátumban.
  • PMo aszférikus lencsét használó új optika
  • Lehetővé teszi a közeli felvételek készítését 0,28-szoros maximális nagyítással
  • OIS használatával 4,5 fokozatú (CIPA szabvány), illetve beépített képstabilizátorral (IBIS) együtt használva 7 fokozatú képstabilizáló hatás érhető el.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...