Megérkezett végre a FujiFilm új csúcskategóriás fotó/videó hibridje!

Korábban sosem látott képességekkel érkezett a FujiFilm legújabb hibrid készüléke, az álló- és mozgóképekre egyaránt kiélezett X-H2S! Igazi APS-C szenzoros zászlóshajó érkezett a FujiFilm mérnökeitől, aminek lelkét egy új fejlesztésű, stabilizált, 26 MP-es többrétegű CMOS szenzor alkotja. Sebességére jellemző, hogy autofókusszal és fényméréssel is képes a 40 kép/mp-es sorozatfelvételre, de mozgóképeket is rögzíthetünk 4K felbontásban 120 kép/mp-es frekvenciával.

Kép forrása: FujiFilm

A FujiFilm X-H2S képérzékelője – ahogyan láthattuk – rendkívül gyorsan kiolvasható. A gyors adatfolyamot azonban fel is kell dolgozni, ezért pedig az X-Processor 5 chip felel, ami a gyártó elmondása szerint harmincszor gyorsabb, mint amilyen az első generációs CPU volt. Az új lapkával elérhetővé vált a tárgy- és a személyfelismerés az AF-nél, de konkrétan emberekre, állatokra, vonatokra, repülőkre, motorbiciklikre, autókra és madarakra is beállítható a követőfókusz. Az átmeneti tároló, avagy a készülék puffere 184 JPEG, illetve 175 RAW fájlt képes eltárolni a 40 fps-es sorozatfelvételi módban (elektronikus zárral), de mechanikus zárat használva, ahol azért lassabb a sorozatfelvétel (15 fps), ott 1000 JPEG, vagy 400 RAW fájl is befér ebbe.

Kép forrása: FujiFilm

Mozgóképek esetében az X-H2S DCI, illetve UHD 4 K felvételeket legfeljebb 50/60 kép/mp-es frekvenciával képes rögzíteni, ha a szenzor teljes szélességét használjuk, de 1,29x-es képvágással akár a 100/120 kép/mp is választhatóvá válik. Többféle tömörítési paraméter állítható be, rengeteg 8-bites H.264, 10-bites H.265, illetve ProRes 422HQ, 422, vagy 422 LT opció áll rendelkezésünkre. Természetesen a jelfolyam HDMI aljzaton külső monitor/felvevő felé is továbbítható RAW folyamként. A Fuji új F-Log 2 profiljával 14-bites kiolvasás valósítható meg, ami nagyobb dinamikatartományt tesz elérhetővé. Ebben az esetben maximum 30 fps lehet a képfrissítési frekvencia. A FujiFilm X-H2S-hez opcionális külső hűtő is csatlakoztatható, amivel hosszabb mozgóképeket vehetünk fel.

Kép forrása: FujiFilm

A beépített képstabilizátor maximum 7 FÉ előnyt nyújt; az X-H2S váza magnéziumötvözetből készült és szigetelt a külvilág atrocitásai ellen. A csatolófelületen többek között megtalálható a fejhallgató kimenet, a mikrofon bemenet, a teljes méretű HDMI aljzat, USB3.2 Gen 2 (10 Gbps). A tetőlemezen egy OLED státuszkijelzőről olvashatjuk le a legfontosabb expozíciós adatokat, míg a gépváz hátoldalán az 5,76 millió képpontos elektronikus keresővel (120 Hz-es képfrissítés), illetve a többféle szögben dönthető, 1,62 millió képpontos kijelzővel komponálhatunk. A FujiFilm X-H2S július elejétől lesz megvásárolható, ára 2500 USD.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...