Na, ez aztán az érdekes objektív: megjelent a FujiFilm XF 18-120 mm F4 LM PZ WR!

Igen érdekes objektívet mutatott be a japán gyártó: a FujiFilm XF 18-120 mm F4 LM PZ WR egy az időjárás viszontagságai ellen védett (WR), elektronikus zoomolású (PZ), parfokális lencserendszer! A teljes tartományban konstans fényértékről induló optikát kifejezetten a tartalomkészítőknek ajánlják. Az ekvivalens 27-183 milliméteres tartomány szinte minden feladatkörre megfelelő; a 0,2-szeres maximális nagyítással pedig viszonylag közel is férkőzhetünk a témához. A 12 csoportba rendezett 15 lencsetag közt megtalálható három aszférikus és három különlegesen alacsony szórású is.

Kép forrása: FujiFilm

Az objektív tehát teljesen elektronikus vezérlésnek örvend, azaz a blendevezérlés, a fókuszálás és a zoomolás is elektronikus úton történik. Ráadásként a fókuszálás és a zoomolás belsőleg történik, tehát a lencserendszer hossza nem változik egyik művelet során sem. A tubust 13 helyen látták el szigeteléssel, amelyek nem csak a pornak és a vízcseppeknek képesek ellenállni, hanem a hideget is jól bírják egészen -10°C-ig. Filmkészítők örülhetnek a fokozatmentes blendevezérlésnek, a 60 cm-es legkisebb tárgytávnak. A blende írisze hét lamellából áll, a szűrőmenet átmérője 72 mm.

Kép forrása: FujiFilm

Az elektronikus, „Power Zoom” funkciót négyféleképpen lehet használni; a zoomgyűrű ugyanis sebesség-érzékeny, aminek érzékenységét egy dedikált vezérlővel lehet szabályozni. A PZ funkció a fényképezőgép érintésérzékeny kijelzőjéről is vezérelhető, de ehhez a fotómasinának is kompatibilisnek kell lennie az optikával (a későbbiek során többféle modellhez érkezik majd firmware ennek kapcsán). A FujiFilm XF 18-120 mm F4 LM PZ WR parfokális, ami azt jelenti, hogy fókuszkorrekció nélkül használhatjuk a teljes gyújtótávolsági tartományt. A 77 x 124 mm-es, 460 grammos termék szeptembertől lesz kapható 900 dolláros áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...