Kora reggeli pletykák a kávé mellé

Canon

Állítólag a szemfülesek találtak olyan szabadalmi bejegyzést, ami arra utal, hogy a Canon az igen népszerű EF 11-24 mm F4L USM objektívet átülteti az RF-bajonettre. Állítólag jövőre érkezhet az RF 11-24 mm F4L, de akár egy még nagyobb látószögű lencserendszer, az RF 10-24 mm F4L is szóba jöhet! Míg itt mindkét esetben egy-egy rektilineáris objektívről van szó, a Canon tervei közt megtalálható egy RF 8-24 mm F4L halszem is.

Nikon

A Nikon állítólag hamarosan eltávolítja két közkedvelt szoftvercsaládjának az elérhetőségét, azaz nem lesz többé letölthető a ViewNX 2, a ViewNX-i, illetve a Capture NX 2 és a Capture NX-D. Június 30.-tól ezek helyét a Nikon NX Studio veszi át, ami ingyenesen lesz letölthető a gyártó letöltési központjából. Szóval, aki meg szeretné tartani a Nikon korábbi programcsomagjait, az még e hó végéig töltse le azokat!

Tamron

A Tamron rajongói sem maradnak üres kézzel, hiszen egyesek tudni vélik, hogy a gyártó akár több objektív bejelentését is tervezi a közeljövőben. Nem kevesebb mint négy, a full frame szenzorokat is kirajzoló üveget emlegetnek a szóbeszédekben – vajon melyik fog megvalósulni az alábbi felsorolásból?

  • Tamron 35 mm F3.5 Di III OSD („palacsinta”)
  • Tamron 45 mm F1.4 Di III USD
  • Tamron 90 mm F1.8 Di III USD
  • Tamron 150-400 mm F2.8-5.6 Di III VC VXD
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...