A DJI belépett az L-Szövetségbe!

A DJI-jal immár öt tagot számol az L-Szövetség! A Leica, a Leitz Cine, a Panasonic és a Sigma után ötödikként váltott tagságot a DJI az L-Szövetségben, ami mindkét csapatnak előnyére válhat. Az L-bajonettes szövetség önjelölt célja, hogy „egy egységes objektívrögzítési szabványt biztosítson a fotósoknak […] az [öt] szövetségi partner által gyártott objektívek és fényképezőgépek kombinálására. Bár nem nyílt szövetség, a DJI teljesítette a meglévő tagok által támasztott feltételeket, és mára a szövetség részévé válhatott.

A szövetségbe való belépés „Megünneplésére” a DJI bejelentette az új Zenmuse X9 L-bajonettes cserélhető objektívrögzítő lemezt, amely lehetővé teszi a Ronin 4D felhasználók számára, hogy Leica, Leitz Cine, Panasonic, vagy Sigma L-bajonettes objektívet csavarjanak 6K/8K szettjükre. Korábban a Ronin 4D-t a DJI szabadalmaztatott DL-bajonettel, Leica M, illetve Sony E foglalatával lehetett kérni, amiket aztán szükség szerint cserélhettek a felhasználók.

A fenti hírtől független bejelentése is van a DJI-nak, miszerint a Ronin 4D hamarosan támogatni fogja az Apple ProRes 4444 XQ formátumát, ami egyben a legeslegjobb minőséget biztosítja az Apple ProRes világában. A DJI egyelőre nem osztotta meg a világgal, hogy mennyit kér majd az L-bajonettes cserelapért, de valószínűleg ugyanannyit, mint a fentebb említett egyéb foglalattal ellátott lemezért: 300 dollár állhat majd az árcédulán.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...