200 MP-es szenzorszörnyet jelentett be a Samsung!

A Samsung bemutatta 200 megapixel felbontást kínáló képérzékelőjét, az ISOCELL HP3-at, aminek nem csak a felbontása impozáns, hanem a pixelek mérete is rekordértékű: 0,56 mikronnal ezek jelenleg a világ legkisebb pixelei. Az 1/1,4”-os lapka segítségével az okostelefonok kameramoduljai még kisebbek lehetnek, a koreaiak akár 20%-os méretcsökkentést ígérnek. A Samsung HP3 az autofókusz területén is kimagasló képességekkel rendelkezik, ugyanis minden pixel egyben AF szenzor is! A Super QPD fázisérzékelős rendszerben négy egymás melletti pixel osztozik egy közös lencsén, így érzékelik a fáziskülönbségeket vízszintes és függőleges irányban egyaránt.

Kép forrása: Samsung

A lapka képes arra, hogy 8K felbontású mozgóképeket rögzítsen 30 kép/mp-es képfrissítéssel, vagy 4K-s felbontásban akár 120 fps-sel (8K-ban egy minimális képvágásra kell számítania az operatőrnek). Azonban a koreaiak újdonsága nem csak kisebb és gyorsabb fókuszú, mint elődjei, hanem rossz fényviszonyok közepette is jobb képminőséget ígér őseinél: pixelösszevonással készíthetünk 50, vagy 12,5 MP-es fotókat – utóbbiaknál már 16 pixelt von össze a rendszer, így kvázi 2,24 mikronos pixelméretet elérve. Ráadásul a Smart-ISO Pro algoritmusa is segíti a zaj elnyomását és a részletek megőrzését, ahol egy alacsony, egy közepes és egy magas érzékenységű fotóból áll össze a végleges HDR kép.

A Smart-ISO Pro-val ráadásul 14-bites színmélység érhető el, ami kimagaslónak számít ebben a szegmensben. A gyártó egyelőre nem közölte a tömeggyártás beindításának pontos dátumát; ez valószínűleg több tényező függvénye lehet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...