Nagyot frissült kedvenc képmenedzselő szoftvered!

Az ingyenes és nyitott forráskódú DigiKam komoly frissítést kapott, a Linux, MacOS és Windows alá elérhető szoftver immár a 7.7.0 verziószámon fut. A számos hibajavítás és funkcióbővítés mellett újabb fényképezőgépek támogatása is bekerült a programkódba. A szoftverrel importálhatjuk, menedzselhetjük, szerkeszthetjük és megoszthatjuk fényképeinket és RAW fájljainkat. A szoftver legfrissebb kiadása immár az Olympus (OMDS) OM-1 fényképezőgépét is támogatja, így az összes felismert készülékek halmaza 1180-ra nőtt. Az újonnan támogatott formátumok között szerepel az AVIF is.

Kép forrása: a DigiKam telepítője

A frissítés az „Arc figyelmen kívül hagyása” gombot is meghozta a miniatűr nézetben az ismeretlen arcokhoz, de kaptunk továbbfejlesztett RAW DNG beolvasást az Adobe Lightroomból speciális színtér-konverziókkal (például sSRG IEC61966-2.1 és TIFF-re konvertálva). Ki lett javítva a Hugin nyílt forráskódú panorámafotó-összefűző és HDR-egyesítő program észlelése. Természetesen a szoftver működése is fel lett gyorsítva (kódoptimalizáció), de jobb lett a DNG, az animált GIF-ek, illetve a Flatpak fájlok támogatottsága is.

A DigiKam 7.7.0 összesen 84 hibajavítást is tartalmaz, jobban támogatja a HEIF képeket, frissült az operációs rendszerekkel való kompatibilitás és bekerült a kódba a Pinterest felé való exportálás is. A DigiKam 7.7.0-val átköltöztethetjük a Picasa 3 állományait, de a PSD fájlokat közvetlenül exportálhatjuk a Google Photos felé. Végül, de nem utolsósorban frissült a kezelőfelülete is a programnak, ezért a fejlesztők mindenképp ajánlják, hogy frissítsük a DigiKam korábbi verzióját erre a legújabbra. Innen tölthető le a ropogós DigiKam 7.7.0.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...