A Profoto apró, könnyű stúdiófényt mutatott be a nagyközönségnek

Nagyjából egy dobozos kóla méretével rendelkezik a Profoto A2 vakufeje, amit kézben tartva, vagy állványra szerelve használhatunk stúdióban, de akár terepen is, hiszen akkumulátorokról működik. Legfeljebb 100 Ws teljesítményre képes a gyártó újdonsága, ami kompatibilis a Profoto „Clic” fényformálóival. Gyárilag kapunk a vakufej mellé egy ernyőtartó állványt is, ami igény szerint lecsavarható.

Kép forrása: Profoto

Szóval, a Profoto A2 elsősorban a hordozhatóságról, a könnyű mozgathatóságról szól, ezért – szerintem – megbocsátható neki a 100 Ws teljesítménycsúcs. Csupán 770 grammot nyom a 126 x 79 milliméteres fejegység, ami egyáltalán nem mondható nagynak. Az A2 hátoldalán található egy kisebb kijelző, amiről az aktuális paraméterek olvashatók le. A kivehető akkumulátor egy feltöltéssel kb. 400 teljes energiájú villanásra képes, és csupán két óra alatt teljesen újratölthető. Az A2-ben ugyanazt az áramforrást használhatjuk, ami már az A-series Mk II, illetve az A10 egységekben is használatos volt.

Kép forrása: Profoto

Természetesen az A2 is a Profoto AirX vezeték nélküli vezérlőrendszerét használja, így gond nélkül, könnyűszerrel csatlakozhatunk további fejegységekhez, kioldókhoz, jeltovábbítókhoz, sőt, az A2-t akár okostelefonról, Bluetooth-szon keresztül is dirigálhatjuk. A Profot A2 teljesítményét 0,1-től 100 Ws-ig állíthatjuk, az újratöltési ciklus 0,1-1,6 mp a beállított teljesítménytől függően. A fény színhőmérsékletét +/- 100 K eltéréssel 5800 K-ban adja meg a gyártó. Folyamatos megvilágításként is bevethető a lámpa, ekkor 2,1 W lehet a legnagyobb teljesítménye, itt 3500 K a színhőmérséklete (a CR index 80 fölötti). A Profoto A2 995 dolláros áron vásárolható meg. Bővebb infó a gyártó honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...